Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Η αποτυχία του Biden στην οικονομία και Ουκρανικό οδηγεί σε βαριά ήττα την Kamala Harris - Αναταράξεις στις αγορές

HΠΑ: Η αποτυχία του Biden στην οικονομία και Ουκρανικό οδηγεί σε βαριά ήττα την Kamala  Harris - Αναταράξεις στις αγορές
Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris είναι οι επικρατέστερη να αναλάβει το αξίωμα αλλά το παρών δίνουν και άλλα προβεβλημένα στελέχη του δημοκρατικού κόμματος - Οι ημερομηνίες κλειδιά
Ο Πρόεδρος Joe Biden τερμάτισε την προεδρική του εκστρατεία μετά από μια πολιτικά καταστροφική επίδοση στο debate που πυροδότησε τις αμφιβολίες σχετικά με το εάν ο 81χρονος ήταν ικανός για το αξίωμα
Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris είναι η επικρατέστερη να αναλάβει το αξίωμα, αλλά το παρών δίνουν και άλλα προβεβλημένα στελέχη του δημοκρατικού κόμματος.
Πολιτικοί και οικονομικοί παρατηρητές δεν εξεπλάγησαν καθώ άρχισαν να καταρτίζουν λίστες με πιθανούς αντικαταστάτες σχεδόν αμέσως αφότου ο Biden φάνηκε να έχει χάσει την πνευματική του διάυγεια σε πλήθος δημόσιες εμφανίσεις του.

Το απόλυτο αδιέξοδο στο Ουκρανικό επίσης θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στις εξελίξεις καθώς αυτό που υπόσχεται ο Donald Trump με μια οικονομία της οποία το αξιόχρεο απειλείται, η νέα προεδρία Trump αναμένεται να οδηγηθεί (α) σε εσωτερικό σε μια προσέγγιση που να καλύπτει το κέντρο, αμβλύνοντας πολλά σημεία της ρητορικής του και (β) να αποδεχθεί την παρακμή του αμερικανικού imperium συνάπτοντας ένα «big deal» με Ρωσία και Κίνα.
H Harris θεωρείται ξεκάθαρος πρωτοπόρος, αλλά άλλα πρόσωπα που θεωρούνται πιθανοί υποψήφιοι είναι Δημοκρατικοί κυβερνήτες όπως ο Josh Shapiro την Πενσυλβάνια, η Gretchen Whitmer από το Μίσιγκαν και ο Gavin Newsom από την Καλιφόρνια.

Εάν υπάρχει άλλος υποψήφιος, μπορεί αυτός να κάνει μια κουβέντα για τον Trump και μια συζήτηση για την οινομική πολιτική του, ρώτησε ο James Lanes, αναλυτής πολιτικής σε μια εμφάνιση στο Yahoo Finance Live την Παρασκευή 19 Ιουλίου καθώς η πίεση για την παραίτηση του Biden entein;otan
Είναι μια διαδικασία που όλες οι πλευρές αναμένουν ότι θα είναι ακατάστατη και ταxεία, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλονίσει τις αγορές και να επιτείνει την πολιτική αβεβαιότητα τις επόμενες εβδομάδες.
Τα καθοριστικά ζητήματα των εκλογών είναι τέσσερα, σύμφωνα με όλες τις σφυγμομετρήσεις:
1. Δημόσια τάξη. Οι άνθρωποι, η μεσαία τάξη, αισθάνονται ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται.
2. Μετανάστευση.
3 . Πληθωρισμός.
4. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την αμερικανική διαδικασία λήψης αποφάσεων, η οποία είναι πολύ αργή και πολύ δυσκίνητη.
Και στα τέσσερα αυτά θέματα, ο Trump έχει ισχυρό προβάσισμα.
Τα επιχειρήματα του Trump για όλα αυτά τα τέσσερα ζητήματα φαίνονται ισχυρότερα από αυτά του Biden.
Ο Biden και οι Δημοκρατικοί αμφισβητούν αυτη την κριτική, αλλά είναι πάντα αμφιλεγόμενα.
Για παράδειγμα:
Υπάρχει πληθωρισμός αλλά υπάρχει (σχετική) οικονομική ανάπτυξη.
Υπάρχει μετανάστευση, αλλά υπάρχουν και ελλείψεις εργατικού δυναμικού επειδή η οικονομία αναπτύσσεται.
Το έγκλημα μπορεί να είναι θέμα αντίληψης γιατί οι στατιστικές μπορούν να δείχνουν ένα πράγμα και το αντίθετο.
Η αποτελεσματικότητα του συστήματος είναι χρονοβόρα, αλλά αποφεύγει λάθη που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τα πράγματα.
Αυτά είναι ζητήματα που απαιτούν απαντήσεις από όποιον αναλάβει το χρίσμα.

Ο αγώνας δρόμου

Μια διαδικασία επιλογής μπορεί να χρειαστεί να ξεκινήσει τουλάχιστον σε λίγες μέρες — ίσως ακόμη και πριν ξεκινήσει η Εθνική Συνέλευση των Δημοκρατικών στο Σικάγο στις 19 Αυγούστου.
Αυτό οφείλεται σε έναν νέο νόμο στο Οχάιο σύμφωνα με τον οποίο έως τις 7 Αυγούστου να έχει εγκριθεί η υποψφηιότητα .
Στη συνέχεια, όποιος επιλέξει οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον πρώην πρόεδρο Donald Trump στις αναμετρήσεις που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, όταν ξεκινούν οι πρόωρες ψηφοφορίες και συνεχίζονται μέχρι την ημέρα των εκλογών στις 5 Νοεμβρίου.
Θα αντιμετωπίσουν επίσης ένα δύσκολο έργο συγκέντρωσης κεφαλαίων μετά από μια καταιγίδα... δωρεών στον Trump τους τελευταίους μήνες που οδήγησαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να διαγράψει ένα πρόωρο προβάδισμα στην κούρσα για τις δωρεές.
Ο αντικαταστάτης του Biden θα πρέπει επίσης να διατυπώσει γρήγορα τη δική του άποψη για οικονομικά ζητήματα.
Ο νέος υποψήφιος θα αντιμετωπίσει μια πρόκληση να αναλάβει να υπερασπιστεί την πολιτική των ρεπουμπλικανών στην οικονομία και να διατυπώσει ένα μήνυμα για να επηρεάσει τους ψηφοφόρους που προσηλώνονται σε ζητήματα όπως η αύξηση των τιμών κατά 20% από τότε που ανέλαβε ο Biden.
Στο πρόσφατο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι, οι Ρεπουμπλικάνοι σφυροκόπησαν ξανά τον Biden και τους Δημοκρατικούς ασταμάτητα μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό που επηρεάζει περισσότερους από όσου οφελούνται από τα κέρδη .
Το βράδυ της Δευτέρας (25/7) στο συνέδριο επικεντρώθηκε στο θέμα «κάνουμε την Αμερική πλούσια ξανά» με ομιλητές μετά από ομιλητές να επισημαίνουν τις τιμές στο μπακάλικο και στην αντλία βενζίνης.

Και αυτο δεν είναι μια ατζέντα που έχει ευκολες απαντήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης