Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινητοποιήθηκαν και πάλι οι δωρητές των Δημοκρατικών – Συγκέντρωσε 46,7 εκατ. δολάρια τις 7 ώρες η Kamala Harris, με 39% απόδοχή

Κινητοποιήθηκαν και πάλι οι δωρητές των Δημοκρατικών – Συγκέντρωσε 46,7 εκατ. δολάρια τις 7 ώρες η Kamala Harris, με 39% απόδοχή
Η Harris είχε ήδη αρχίσει να εξετάζει πιθανούς υποψηφίους αντιπροέδρους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Josh Shapiro και του κυβερνήτη του Κεντάκι, Andy Beshear
Κινητοποιήθηκαν και πάλι οι δωρητές των Δημοκρατικών, μετά την αδράνεια που επέδειξαν απέναντι στον Joe Biden, με την Kamala Harris να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη ορισμένων από τους μεγαλύτερους δωρητές των Δημοκρατικών.
Η θέση της, όπως είναι φυσικό, έχει ενισχυθεί ως φαβορί για να κερδίσει το χρίσμα του κόμματος της μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που ο Joe Biden δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.
Η απόφαση του Biden ήρθε αφού αρκετοί ηγέτες κομμάτων και δωρητές κατέστησαν σαφές ότι θα συσπειρωθούν πίσω από την Harris, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι Financial Times από τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Chuck Schumer, τον ηγέτη της μειοψηφίας της Βουλής Hakeem Jeffries και την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Nancy Pelosi.
Ο συνιδρυτής του LinkedIn, Reid Hoffman, ο George και ο Alex Soros, και αρκετοί χορηγοί της Wall Street ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους στην Harris λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Biden.
«Η Kamala Harris είναι το σωστό άτομο τη σωστή στιγμή», έγραψε ο Hoffman, ο οποίος είχε δώσει πάνω από 8,6 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει το δίδυμο Biden-Harris.
Ο Brad Karp, διακεκριμένος δωρητής στη Wall Street και πρόεδρος της δικηγορικής εταιρείας Paul Weiss με έδρα τη Νέα Υόρκη, υποστήριξε γρήγορα τη Harris, όπως είχε κάνει και κατά τη διάρκεια της θητείας της το 2020.
«Η Kamala Harris θα ήταν μια τρομερή υποψήφια και θα γινόταν μια εξαιρετική πρόεδρος», είπε ο Karp στους Financial Times, αποκαλώντας την «δυναμική και αποφασιστική ηγέτη και ‘γέφυρα’, που πιστεύω ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην ένωση της χώρας μας, να θεραπεύσει τις διαιρέσεις μας και να βοηθήσει στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους Αμερικανούς».

Οι ενέργειες της Harris

Η Harris είχε ήδη αρχίσει να εξετάζει πιθανούς υποψηφίους αντιπροέδρους, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Josh Shapiro και του κυβερνήτη του Κεντάκι, Andy Beshear.
Ο Shapiro έγραψε στο Twitter την Κυριακή ότι «θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στην εκλογή της @KamalaHarris ως 47ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Η Kamala Harris είναι η πιο εύκολη επιλογή με κάποιον όπως ο Shapiro, ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Mark Kelly, ή ο Beshear ως Αντιπρόεδρος», δήλωσε ο επενδυτής ακινήτων George Krupp με έδρα τη Βοστώνη, ο οποίος διοργάνωσε έρανο για τον Biden τον Μάιο.
«Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη. Ο Biden είναι ένας έντιμος άνθρωπος και έκανε το σωστό».

Άρχισε και πάλι η ροή των δωρεών

Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump κέρδισε τη μηχανή συγκέντρωσης κεφαλαίων του Biden το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αυτήν την εβδομάδα.
Οι ομάδες συγκέντρωσης κεφαλαίων που ευθυγραμμίζονται με τον Trump ξεπέρασαν τις ομάδες που υποστηρίζουν τον Biden κατά σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, και η συγκέντρωση χρημάτων του Biden αναμενόταν να είναι ακόμη χειρότερη τον Ιούλιο.
Όμως η Harris συγκέντρωσε πάνω από 46,7 εκατομμύρια δολάρια τις επτά ώρες μετά την έναρξη της εκστρατείας της την Κυριακή - περισσότερα από την εκστρατεία Biden-Harris του 2024 που συγκεντρώθηκε ποτέ σε μια μέρα, σύμφωνα με την πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων ActBlue.
Ενώ άλλοι Δημοκρατικοί μπορεί να ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα, υπάρχουν σημαντικά οικονομικά οφέλη από την παραμονή ενός μέλους της εκστρατείας Biden-Harris στην κούρσα, καθώς η Harris θα έχει εύκολη πρόσβαση στο πολεμικό του σεντούκι αξίας 96 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Harris εξασφάλισε βασικές υποστηρίξεις από τους Clinton, αλλά και από το Κογκρέσο Μαύρων και το Ισπανόφωνο Κογκρέσο, καθιστώντας απίθανο ότι ένας κυρίαρχος Δημοκρατικός θα την αμφισβητήσει, είπε ένας δωρητής των Δημοκρατικών στη δυτική ακτή.
«Το κόμμα μας φαίνεται να κλειδώνει την Harris, παρόλο που ο Obama δεν την ενέκρινε», είπε.
«Θα ήμουν πραγματικά έκπληκτος και σοκαρισμένος, εάν οποιοσδήποτε [άλλος υποψήφιος] έβγαινε μπροστά, αφού έχει συγκεντρώσει αυτές τις θεσμικές δυνάμεις», πρόσθεσε.
Ο Roger Altman, ιδρυτής της επενδυτικής τράπεζας Evercore και ένας σημαντικός δωρητής, είπε ότι πιστεύει ότι η Harris ήταν η καλύτερη επιλογή των Δημοκρατικών.
«Ο πρόεδρος Biden πήρε μια θαρραλέα απόφαση σήμερα», είπε ο Altman την Κυριακή. «Ενίσχυσε την προοπτική να νικήσει τον Donald Trump και να διατηρήσει την αμερικανική δημοκρατία και το κράτος δικαίου».
Ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Δημοκρατικού Κόμματος, Clayton Cox, δήλωσε: «Η Harris έχει την πολιτική ικανότητα, το ταλέντο και την υποδομή για να συγκεντρώσει έναν τόνο χρημάτων και να δώσει στους Δημοκρατικούς το σεντούκι που χρειάζεται για να κερδίσουν τον Νοέμβριο.
Θα δείτε μια τεράστια άνοδο σε όλα τα επίπεδα προσφοράς, καθώς οι δωρητές συγκεντρώνονται γύρω από την αντιπρόεδρο Harris».
Ο παραγωγός του Μπρόντγουεϊ Mark Cortale, ο οποίος συνδιοργάνωσε έναν έρανο στο Provincetown της Μασαχουσέτης το Σάββατο με την αντιπρόεδρο, είπε ότι η παρακολούθηση της συζήτησης του Biden με τον Trump ήταν σαν ένα "κακό όνειρο", αλλά τώρα "νιώθω ελπίδα για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες". .
«Είναι καιρός η Kamala Harris να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Cortale.
«Πιστεύω πραγματικά ότι μπορεί να το κάνει. Αυτό είναι συναρπαστικό.”

Τι δείχνουν οι αγορές

Οι αγορές προβλέψεων την Κυριακή έδειξαν την Harris ως το ξεκάθαρο φαβορί για να κερδίσει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών.
Ωστόσο, ξεκινά με βαθμολογία αποδοχής κάτω από 39% - όπως και του Biden - σύμφωνα με το FiveThirtyEight.
Οι εθνικές δημοσκοπήσεις και οι δημοσκοπήσεις swing έχουν ευνοήσει όλο και περισσότερο τον Trump τις τελευταίες εβδομάδες.
Η Harris θα χρειαστεί να κινηθεί γρήγορα για να επιλέξει έναν υποψήφιο δυνατό.
«Με 106 μέρες να απομένουν, όλοι ξέρουν ότι ήρθε η ώρα να επιβιβαστούν», είπε.
«Πιθανότατα θα ανακοινώσει τον υποψήφιο αντιπρόεδρο της μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε αυτό το άτομο να ξεκινήσει την εκστρατεία.
Είναι ένα πλήρες σπριντ σε αυτό το σημείο. "
Ορισμένοι σημαντικοί δωρητές των Δημοκρατικών προτιμούν επίσης έναν ανοιχτό αγώνα και πιστεύουν ότι ένας κυβερνήτης της πολιτείας swing όπως ο Shapiro ή η Gretchen Whitmer του Michigan θα ήταν καλύτερη επιλογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης