Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανικός από Ρωσική προέλαση – Ο Zelensky αναγνωρίζει, μεγάλες οι απώλειες – Στρατηγός ΝΑΤΟ: Θυμώσαμε την Ρωσία

Πανικός από Ρωσική προέλαση – Ο Zelensky αναγνωρίζει, μεγάλες οι απώλειες – Στρατηγός ΝΑΤΟ: Θυμώσαμε την Ρωσία
Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας) στο BBC: Επιδείνωση στο μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός έχει μεγάλες απώλειες - Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Θυμώσαμε πάρα πολύ την Ρωσία και αυτό θα αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα
(upd7) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ρωσικός στρατός κερδίζει παντού στο μέτωπο, από το Kharkiv όπου ενισχύει τις εφεδρείες, στο Kupyansk όπου σημειώνονται αξιόλογα κέρδη, το Siversk και το Chasiv Yar…
Όμως εκεί που πραγματικά έχει καταρρεύσει η Ουκρανική άμυνα είναι δυτικά της Avdiivka όπου οι ρωσικές προελαύνουσες δυνάμεις πλησιάζουν την κρίσιμη στρατηγικά πόλη Pokrovsk…
Εάν πέσει – που θα πέσει – κινδυνεύει όλη η επιμελητεία των Ουκρανών στο Donbass…
Και ενώ στο μέτωπο η κατάσταση είναι τραγική… μέχρι και ο Zelensky αναγνώρισε ότι ο Ουκρανικός στρατός χάνει και καταγράφει μεγάλες απώλειες…
Εν τω μεταξύ σοκάρει η δήλωση του Christopher Cavoli που είναι αρχηγός της ευρωπαϊκής διοίκησης του ΝΑΤΟ… θυμώσαμε την Ρωσία και κάναμε λάθος τονίζει εμφατικά… έχουμε πλέον απέναντι μας μια θυμωμένη Ρωσία.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας) στο BBC: Επιδείνωση στο μέτωπο, ο Ουκρανικός στρατός έχει μεγάλες απώλειες

Ο Vladimir Zelensky, σε συνέντευξή του στο BBC, αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και τις υψηλές απώλειες.
«Ξέρω πόσους ανθρώπους χάνουμε κάθε μέρα, δυστυχώς, αυτές οι αλλαγές δεν είναι προς θετική κατεύθυνση, δεν μπορούμε να τις μειώσουμε», τόνισε ο Vladimir Zelensky.
Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου αρνήθηκε να δώσει ακριβή στοιχεία.
Νωρίτερα, το Ουκρανικό μέσο «Investigation.Info», επικαλούμενο στοιχεία από την ουκρανική αστυνομία, ανέφερε ότι μόνο στο χωριό Κρίνκι στην Kherson, από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Ιούνιο του 2024, περισσότεροι από 780 στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «εξαφανίστηκαν επισήμως».
Από εκεί απομακρύνθηκαν 262 νεκροί.
Στα τέλη Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιώτες και πάνω από 2.700 όπλα μόνο τον μήνα Μάιο 2024.

Daniel Davis (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Δεδομένο ότι η Ουκρανία θα χάσει και άλλα σημαντικά εδάφη, θα αυξηθούν οι απώλειες

«Στο τέλος θα χάσεις».
Η Ουκρανία θα χάσει μεγάλα εδάφη και θα έχει σημαντικές απώλειες στον στρατό της προειδοποίησε ο Daniel Davis Συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού.
«Η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει και οι άνθρωποι της Ουκρανίας θα σκοτωθούν στο μέτωπο σε ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς.
Οι κρίσιμες πόλεις που θα καταστραφούν θα αυξηθεί, τα εδάφη που θα χάσει η Ουκρανία θα αυξηθούν», δήλωσε ο Daniel Davis
Σύμφωνα με τον αξιωματικό, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ο ουκρανικός στρατός μπορεί να αρχίσει να καταρρέει λόγω της απελπιστικής κατάστασης.
Ταυτόχρονα, ο Daniel Davis πρόσθεσε ότι ο Zelensky δεν θέλει να κάνει αυτό που είναι απαραίτητο δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης.
Είναι ακριβές ότι ο Ρωσικός στρατός έχει πλήρως την πρωτοβουλία κινήσεων στο μέτωπο και προελαύνει από την βόρεια έως την νότια Ουκρανία…

Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Θυμώσαμε πάρα πολύ την Ρωσία και αυτό θα αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα

Οι μαριονέτες της Δύσης μπορεί να ισχυρίζονται ότι η κλιμάκωση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων τώρα μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη για το μέλλον.
Αλλά ο αρχηγός της ευρωπαϊκής διοίκησης του ΝΑΤΟ, Christopher Cavoli, προειδοποίησε πρόσφατα για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες.
Εξέπεμψε λίγο περισσότερο ρεαλισμό, προειδοποιώντας σε μια ομιλία ενώπιον του Aspen Security Forum στο Κολοράντο ότι η Δύση «δεν μπορεί να έχει ψευδαισθήσεις», καθώς τελικά η Ρωσία θα ανασυνθέσει τη δύναμή της και θα είναι «πολύ, πολύ θυμωμένη, απέναντι στους αντιπάλους της, δηλαδή τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Ο Cavoli περιέγραψε ότι στον σύγχρονο πόλεμο μια στρατιωτική δύναμη «είτε κερδίζει γρήγορα και εκ των προτέρων» είτε είναι κολλημένη «για μια μακρά περίοδο γεμάτη απρόβλεπτες ανατροπές» - που είναι ξεκάθαρα η πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Πολλά θα εξαρτηθούν από την ικανότητα παραγωγής δύναμης, ποια πλευρά μπορεί να παράγει δύναμη ταχύτερα και να το εκμεταλλευτεί ενώ έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας», υποστήριξε.
Σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, η Ρωσία το κάνει αυτό, και έχει μακράν το πλεονέκτημα όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τα πυρομαχικά πυροβολικού.
«Δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες: Στο τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που λέγεται Ρωσία.
Θα έχουμε μια κατάσταση όπου η Ρωσία ανασυνθέτει τη δύναμή της, βρίσκεται στα σύνορα του ΝΑΤΟ, καθοδηγείται από τους ίδιους ανθρώπους που είναι τώρα, είναι πεπεισμένη ότι είμαστε ο αντίπαλος της και είναι πολύ, πολύ θυμωμένη».

David Sachs (Αμερικανός Επενδυτής): Η Αμερική έχει μετατραπεί σε μια δημοκρατία της μπανάνας με πραξικοπήματα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden μετέτρεψε τη χώρα σε δημοκρατία της μπανάνας και φυσικά έπεσε θύμα πραξικοπήματος, δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος David Sachs στο κοινωνικό δίκτυο X.
«Ο Biden μετέτρεψε την Αμερική σε δημοκρατία της μπανάνα.
Και όπως αρμόζει σε μια δημοκρατία της μπανάνας, ανατράπηκε με πραξικόπημα», έγραψε ο δισεκατομμυριούχος.
Σύμφωνα με τον Sachs, ο νυν πρόεδρος πλήρωσε εξ ολοκλήρου την ποινική δίωξη κατά του πρώην Ρεπουμπλικάνου προέδρου Trump.
O Biden ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει επανεκλογή για δεύτερη θητεία, αλλά σκοπεύει να εκτίσει την τρέχουσα θητεία του.
Υποστήριξε την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου Kamala Harris η οποία θα υποστεί βαριά ήττα.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.

Maria Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η εγκληματική περίοδος του Biden στην εξουσία πρέπει να διερευνηθεί

Η εγκληματική περίοδος της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ Biden πρέπει να διερευνηθεί, μια τέτοια έρευνα δεν είναι μακριά, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Η κύρια εστίαση που θα έπρεπε να είχε υπάρξει δεν έπρεπε να είναι στην φυσική κατάσταση του Biden, αλλά σε εκείνη την εφιαλτικά εγκληματική περίοδο της παραμονής του Biden και της ομάδας του στην εξουσία...
Και εκείνες οι εγκληματικές αποφάσεις σε παγκόσμια κλίμακα».
Η Maria Zakharova δεν διευκρίνισε ποιος πρέπει να διεξάγει μια τέτοια έρευνα.
«Όλοι πρέπει να επικεντρωθούν σε εκείνα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν υπό την προεδρία του», σημείωσε η διπλωμάτης.
Ως τέτοια εγκλήματα, απαρίθμησε την ανεξέλεγκτη προμήθεια όπλων στην Ευρώπη και την εξάπλωσή τους σε όλη την ήπειρο, τη μετατροπή μιας ευρωπαϊκής χώρας της Ουκρανίας σε τρομοκρατικό κράτος, την κατάρρευση των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την «ανεξέλεγκτη μετανάστευση και τις ατελείωτες πολιτικές μηχανορραφίες» και την αμφισβήτηση κρατών στη Μέση Ανατολή.
«Όλα αυτά πρέπει να είναι αντικείμενο εξέτασης...
Είμαι βέβαιη ότι αυτό δεν είναι μακριά, επειδή ο αριθμός των εγκληματικών βημάτων, των αποφάσεων και των ενεργειών που έγιναν από τον Biden - δεν ξέρω, σε κατάσταση ψυχικής συσκότισης ή επιρροή από κάποιον «απαιτεί μια πραγματικά σοβαρή έρευνα», κατέληξε η Maria Zakharova

Vasily Bondar (Πρέσβης Ουκρανίας στην Τουρκία): Η κατάπαυση του πυρός δεν αρκεί ως βάση για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης

Αν και το ΝΑΤΟ είναι διστακτικό στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας, το Κίεβο είναι πεπεισμένο ότι θα γίνει δεκτό στη συμμαχία μετά τη διευθέτηση της σύγκρουσης, δήλωσε ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Τουρκία Vasily Bondar.
"Η συμφωνία που επετεύχθη από τις χώρες του ΝΑΤΟ στην τελευταία σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον να διατεθούν περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία είναι ένα καλό και τολμηρό βήμα για την υποστήριξή της.
Αλλά το ΝΑΤΟ δεν έχει απαντήσει ακόμη στο κύριο ερώτημα - αυτό σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας.
Πιστεύουμε ότι θα είναι μέλος του ΝΑΤΟ για να διατηρήσει την ειρήνη στην Ευρώπη, μετά το τέλος του πολέμου», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Haberturk.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στις 9-11 Ιουλίου επικεντρώθηκε στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία και στη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.
Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν να διαθέσουν 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία το 2025.
Σύμφωνα με τον Bondar, η κατάπαυση του πυρός δεν αρκεί ως βάση για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης.
"Δεν αρκεί η κατάπαυση του πυρός.
Βασική προϋπόθεση είναι η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας", τόνισε.
Επαίνεσε τη βοήθεια της Τουρκίας στη χώρα του.
«Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες στην Τουρκία για όλα τα βήματά της στην πολιτική, ανθρωπιστική και στρατιωτική πτυχή», είπε.
"Τον τελευταίο καιρό, η Τουρκία έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία τόσο στην οργάνωση διαμεσολαβητικών προσπαθειών για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία όσο και στη δημιουργία του διαδρόμου σιτηρών.

Vladimir Dzhabarov (Διεθνής Επιτροπή Ρωσίας): Η δήλωση του Biden ήταν μια μαύρη μέρα για την Ουκρανία και την Ευρώπη

Η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Biden ότι αποσύρεται και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές για μια νέα θητεία είναι μαύρη μέρα για την Ουκρανία και την Ευρώπη - δεν τους αρέσει ο Trump, δήλωσε ο Vladimir Dzhabarov, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.
«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τον Zelensky και την Ευρώπη, δεν τους αρέσει ο Trump», είπε ο Vladimir Dzhabarov.
Οι αμερικανικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου 2024

Aleksandar Vucic (Σερβία): Η Δύση προετοιμάζεται για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία πιο γρήγορα από όσο νομίζουν πολλοί

Η Δύση προετοιμάζεται για μια άμεση ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζουν πολλοί, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη έτοιμη η Δύση για μια άμεση σύγκρουση, δήλωσε ο Σέρβος πρόεδρος Aleksandar Vucic στο TV Pink.
«Το να περιμένουμε να νικήσουν τη Ρωσία είναι αδύνατο με τον τρόπο που φαντάζονται ορισμένοι.
Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν συμβεί κάτι στον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Ο Aleksandar Vucic υπενθύμισε ότι προηγουμένως ορισμένες σκανδιναβικές και άλλες δυτικές χώρες πρότειναν τη διαίρεση του ρωσικού εδάφους και το μοίρασμα των πόρων.
«Θα πρέπει να τους νικήσουν, αλλά οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη Ρωσία...
Η ερώτησή μου είναι η εξής: είναι κάποιος έτοιμος για αυτό, θα σας απαντήσω αμέσως - κανείς δεν θα ήθελε να πολεμήσει.
Από απόσταση, μέσω κάποιου άλλου, να επενδύσουν χρήματα και ούτω καθεξής, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμοι.
Αλλά νομίζω ότι θα είναι έτοιμοι και ότι προετοιμάζονται για μια σύγκρουση με τη Ρωσία πολύ πιο γρήγορα από ότι θέλουν να δουν πολλοί...
Ετοιμάζονται για μια στρατιωτική σύγκρουση», τόνισε ο Σέρβος ηγέτης Aleksandar Vucic.

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Η Ουκρανία του Zelensky έχει μετατραπεί σε μια πολιτική και οικονομική χρεοκοπία

Τα απομεινάρια της ουκρανικής κρατικής υπόστασης αγωνιούν, σήμερα δεν πρέπει να σκεφτόμαστε το κράτος και την εδαφική του ακεραιότητα, αλλά την τύχη των απλών Ουκρανών και το μέλλον τους, διαμήνυσε ο πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», Viktor Medvedchuk, σε άρθρο του «Η ουκρανική κυριαρχία και ανεξαρτησία έχουν χαθεί» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Izvestiya.
«Σήμερα τα απομεινάρια της ουκρανικής κρατικής υπόστασης βιώνουν αγωνία.
Η Ουκρανία του Zelensky έχει γίνει μια πολιτική και οικονομική χρεοκοπία, ένα αποτυχημένο πολιτικό σχέδιο στο στάδιο της ολοκλήρωσης», τόνισε.

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν σκόνη 75 ουκρανικά drones πάνω από Rostov, Belgorod, Voronezh, Μαύρη Θάλασσα

Oι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 75 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Οι δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 47 UAV πάνω από το Rostov, ένα πάνω από το Belgorod, ένα πάνω από το Voronezh, ένα πάνω από τις περιοχές του Smolensk και οκτώ πάνω από την περιφέρεια Krasnodar, καθώς και 17 UAV πάνω από τα νερά της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας», ανέφερε το υπουργείο.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών της περιοχής Krasnodar, η υποδομή του διυλιστηρίου πετρελαίου Tuapse υπέστη ζημιές όταν έπεσαν συντρίμμια του UAV.
Οι ειδικοί εντόπισαν και έσβησαν τη φωτιά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα, όπως μεταδίδει το TASS.


Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_212024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_21_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_21_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_21_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_July_21_2024.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_21_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης