Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6% - Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ - Sell off 11% στη Ryanair

Συγκρατημένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,6% - Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στις ΗΠΑ - Sell off 11% στη Ryanair
Οι παγκόσμιοι traders παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ
Με συγκρατημένη άνοδο διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, μετά την είδηση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,6% στις 18.271 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,5%, στις 8.184 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύεται στις 7.571 μον. με άνοδο 0,5%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIΒ διαμορφώνεται στις 34.488 μον. με άνοδο 0,8%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,5%, με τους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου, ταξιδιών και αναψυχής, λιανικού εμπορίου και ασφαλειών να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.
Οι παγκόσμιοι traders παρακολουθούν στενά το πολιτικό τοπίο στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του  Bidden από την προεδρική κούρσα την Κυριακή και την υποστήριξη της αντιπροέδρου Kamala Harris, ως υποψήφιας των Δημοκρατικών.
Η κίνηση αυτή ήταν σε γενικές γραμμές αναμενόμενη μετά την κακή επίδοση του Biden στο ντιμπέιτ τον Ιούνιο και εν μέσω δημοσκοπήσεων που δείχνουν την αυξανόμενη πιθανότητα εκλογικής νίκης του πρώην προέδρου Donald Trump. 

Sell off 11% στη Ryanair

Οι μετοχές της Ryanair υποχώρησαν ραγδαία τη Δευτέρα, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία κέρδη της μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 46% και ότι οι ναύλοι θα είναι χαμηλότεροι από τους αναμενόμενους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η μετοχή της Ryanair σημείωνε πτώση 11,4%.
Η οικονομική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι τα κέρδη μετά από φόρους τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου - το πρώτο τρίμηνο της Ryanair - ανήλθαν σε 360 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 663 εκατομμύρια ευρώ την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης