Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τσεχία παρέλαβε τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας Spyder - Θα αντικαταστήσει τα παλιά σοβιετικά 2K12 - Deal 627 εκατ. δολ

Η Τσεχία παρέλαβε τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας Spyder - Θα αντικαταστήσει τα παλιά σοβιετικά 2K12 - Deal 627 εκατ. δολ
Οι συγκεκριμένες παραδόσεις είναι το αποτέλεσμα σύμβασης μεταξύ της Τσεχικής Δημοκρατίας και της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems, που υπογράφηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, αξίας περίπου 627 εκατομμυρίων δολαρίων
Οι πρώτες παραδόσεις του ισραηλινού συστήματος αεράμυνας Spider έλαβαν χώρα στο Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο (VTÚ) της Τσεχικής Δημοκρατίας.
Οι συγκεκριμένες παραδόσεις είναι το αποτέλεσμα σύμβασης μεταξύ της Τσεχικής Δημοκρατίας και της ισραηλινής εταιρείας Rafael Advanced Defense Systems, που υπογράφηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, αξίας περίπου 627 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η απόκτηση νέων συστημάτων αεράμυνας αποτελεί μέρος των προσπαθειών του τσεχικού στρατού να αντικαταστήσει τα παλιά σοβιετικά συστήματα 2K12 (ονομασία αναφοράς του ΝΑΤΟ SA-6 Gainful).
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Τσεχική Δημοκρατία θα λάβει τέσσερα ακόμα Spider μεταξύ 2024 και 2026.
Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι η Τσεχία σχεδιάζει να μεταφέρει τα παροπλισμένα συστήματα αεράμυνας 2K11 στην Ουκρανία, και παρόλο που αυτά τα συστήματα είναι αρκετά παλιά, μπορεί να παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον για τους Ουκρανούς ως μέσο καταπολέμησης των drones.
Το Spyder (Surface-to-air PYthon and DERby) είναι ένα αντιαεροπορικό οπλικό σύστημα Ισραηλινής σχεδίασης, βασισμένο μεταξύ άλλων σε σασί φορτηγού Tatra ή Mercedes και αποτελείται από δύο τύπους πυραύλων εδάφους-αέρος, τους Python 4 και το Derby».


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης