Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή στη Γάζα - Εντολές εκκένωσης στην Χαν Γιουνίς, τουλάχιστον 16 νεκροί

Το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή στη Γάζα - Εντολές εκκένωσης στην Χαν Γιουνίς, τουλάχιστον 16 νεκροί
Αξιωματούχοι του τομέα υγείας της Γάζας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στην πόλη Μπάνι Σουχάιλα

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς αρμάτων μάχης και αεροπορικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού κοντά στην Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές του τομέα υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ το Ισραήλ εξέδωσε νέες εντολές για εκκένωση ορισμένων συνοικιών της πόλης αυτής, έπειτα από, σύμφωνα με το ίδιο, νέες επιθέσεις προερχόμενες από αυτές τις περιοχές.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι, για να διευκολυνθούν οι απομακρύνσεις αυτές, προσαρμόζει τα σύνορα ανθρωπιστικής ζώνης στο Αλ Μαουάσι ώστε να κρατήσει τον άμαχο πληθυσμό μακριά από τις περιοχές μαχών με Παλαιστίνιους μαχητές υπό τη Χαμάς.

16 νεκροί Παλαιστίνιοι

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας της Γάζας δήλωσαν ότι τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης στην πόλη Μπάνι Σουχάιλα, που βρίσκεται ακριβώς ανατολικά της Χαν Γιουνίς, ενώ η περιοχή βομβαρδίστηκε επίσης από αέρος.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 6 παιδιά και 4 γυναίκες. Πρόσθεσε ότι δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από τα ισραηλινά πυρά. Μέσα ενημέρωσης της Χαμάς μεταδίδουν ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 26.
Ο ισραηλινός στρατός σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι οι νέες εντολές οφείλονται σε νέες επιθέσεις Παλαιστίνιων μαχητών και με ρουκέτες που εξαπολύθηκαν από τις περιοχές που αφορούν οι εντολές εκκένωσης στο ανατολικό τμήμα της Χαν Γιουνίς.
Μεταξύ των περιοχών για τις οποίες δόθηκαν εντολές εκκένωσης δεν βρίσκονται δομές υγείας, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους.
Αυτοί, ο ΟΗΕ και διεθνείς υπηρεσίες αρωγής δηλώνουν ότι δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος στη Γάζα.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαουάσι που έχει χαρακτηριστεί ανθρωπιστική.
Το Ισραήλ σημείωσε ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο ένοπλους μαχητές, μεταξύ των οποίων κάποιους πλέον υψηλόβαθμους στρατιωτικούς διοικητές της Χαμάς. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι χαρακτήρισαν τις δηλώσεις αυτές ψευδείς, λέγοντας ότι αποσκοπούν να δικαιολογήσουν τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης