Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρίκη στο Σουδάν: Γυναίκες εξαναγκάζονται να κάνουν σεξ με στρατιώτες για φαγητό - Αδιανόητες καταγγελίες για βασανισμούς

Φρίκη στο Σουδάν: Γυναίκες εξαναγκάζονται να κάνουν σεξ με στρατιώτες για φαγητό - Αδιανόητες καταγγελίες για βασανισμούς
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη η σύγκρουση στο Σουδάν έχει αφήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και έχει εκτοπίσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους
Μια αδιανόητη καθημερινότητα ζουν οι γυναίκες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη Ομντουρμάν στο Σουδάν. Όσες δεν μπόρεσαν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη εξαναγκάζονται σε σεξουαλικές επαφές με στρατιώτες προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε λίγο φαγητό σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian.
«Και οι δύο γονείς μου είναι ηλικιωμένοι και άρρωστοι και δεν αφήνω ποτέ την κόρη μου να βγει έξω για να ψάξει για φαγητό. Πήγαινα στους στρατιώτες και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να βρω φαγητό» είπε ένα από τα θύματα. Η γυναίκα είπε ότι την ανάγκασαν να κάνει σεξ με στρατιώτες σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος τον περασμένο Μάιο, λίγο καιρό αφότου ξέσπασε ο καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος στο Σουδάν μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης – και στη συνέχεια ξανά φέτος τον Ιανουάριο σε μια αποθήκη που αποθήκευε φάβα.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη η σύγκρουση στο Σουδάν έχει αφήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και έχει εκτοπίσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια ανθρώπους. Μια πρόσφατη έκθεση που υποστηρίχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε ότι σχεδόν 26 εκατομμύρια άνθρωποι, ή λίγο περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού, αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα «οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας».
Ορισμένες από τις γυναίκες που μίλησαν στον Guardian είπαν ότι οι στρατιώτες απαιτούν επίσης σεξ με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε εγκαταλελειμμένα σπίτια όπου είναι ακόμη δυνατό να λεηλατηθούν αντικείμενα για να πουληθούν στις τοπικές αγορές. Μια γυναίκα είπε ότι αφού έκανε σεξ με τους στρατιώτες τής επέτρεψαν να πάρει τρόφιμα, εξοπλισμό κουζίνας και αρώματα από άδεια σπίτια. Μίλησε για την ντροπή της για τη σεξουαλική επίθεση που αναγκάστηκε να υποστεί και για το ότι αναγκάστηκε να κλέβει περιουσίες για να επιβιώσει.
«Δεν είμαι κλέφτρα», είπε. «Αυτό που πέρασα είναι απερίγραπτο, δεν θα το ευχόμουν σε κανέναν εχθρό. Το έκανα μόνο και μόνο επειδή ήθελα να ταΐσω τα παιδιά μου» είπε.
Μια τρίτη γυναίκα με την οποία μίλησε ο Guardian είπε ότι βασανίστηκε από στρατιώτες επειδή σταμάτησε να κάνει σεξ μαζί τους. Η 21χρονη είπε ότι είχε κάνει σεξ με στρατιώτες με αντάλλαγμα να της επιτρέπεται να λεηλατεί σπίτια στο δυτικό Ομντουρμάν, αλλά ότι σταμάτησε όταν τα αδέλφια της της είπαν ότι ήταν αντίθετοι με τις λεηλασίες. Η γυναίκα είπε στους στρατιώτες ότι δεν θα ερχόταν πλέον να τους βλέπει και δύο από αυτούς της έκαψαν τα πόδια.
Ένας στρατιώτης δήλωσε ότι, αν και δεν είχε ποτέ προσωπικά εκμεταλλευτεί γυναίκες, είχε δει τους συναδέλφους του να το κάνουν. Περιέγραψε ένα περιστατικό όπου μια γυναίκα έκανε σεξ με στρατιώτες, οι οποίοι με τη σειρά τους επέτρεψαν στις αδελφές της να λεηλατήσουν σπίτια. «Είναι απαίσιο», είπε ο στρατιώτης. «Το μέγεθος των αμαρτιών σε αυτή την πόλη δεν μπορεί να συγχωρεθεί ποτέ».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης