Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλωτές έτοιμοι για μαζική συγκέντρωση στην καρδιά των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Netanyahu

Διαδηλωτές έτοιμοι για μαζική συγκέντρωση στην καρδιά των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Netanyahu

Με χιλιάδες λαού αναμένονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Σχετικά Άρθρα
Ακτιβιστές που αντιτίθενται στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και στη συνεχή υποστήριξη της Ουάσιγκτον προς τον σύμμαχό της στη Μέση Ανατολή, σχεδιάζουν διαδηλώσεις στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ την Τετάρτη (24/7/2024) για να συμπέσουν με την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Netanyahu στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.
Η αστυνομία αναμένει «μεγάλο αριθμό διαδηλωτών» και έκανε πρόσθετες ρυθμίσεις ασφαλείας, αλλά είπε ότι δεν υπήρχαν γνωστές απειλές.
Ο Netanyahu θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για μια ομιλία στις 24 Ιουλίου σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ έχουν δει μήνες διαδηλώσεων από ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιπολεμικούς διαδηλωτές, φιλοπαλαιστινιακές ομάδες και φοιτητές για την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα που σκότωσε τουλάχιστον 38.983 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας ενώ εκτόπισε σχεδόν 2,3 εκατομμύρια του πληθυσμού.
Ο Biden υποστήριξε πρόσφατα τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός, αλλά συνέχισε τη στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ.

Μαζικές διαμαρτυρίες

Ένας συνασπισμός ομάδων αναμένεται να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις, μεταξύ των οποίων το ANSWER (ακρωνύμιο για το «Act Now to Stop War and End Racism»), η ομάδα ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπό την ηγεσία των γυναικών CodePink, παλαιστινιακές ομάδες όπως το Palestinian American Community Center και Εβραϊκές ομάδες συμπεριλαμβανομένου του Jewish Voice for Peace.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης