Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Το ΝΑΤΟ μετά τα απανωτά χαστούκια, έχει θέσει περισσότερους από 500.000 στρατιώτες σε κατάσταση συναγερμού

Αποκάλυψη: Το ΝΑΤΟ μετά τα απανωτά χαστούκια, έχει θέσει περισσότερους από 500.000 στρατιώτες σε κατάσταση συναγερμού
Τις αποκαλύψεις έκανε σε συνέντευξή του στο CNN ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Farah Dakhlallah
Από το 2014, η Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ) έχει υποστεί έναν σημαντικό μετασχηματισμό της συλλογικής της άμυνας, θέτοντας περισσότερους από 500.000 στρατιώτες σε κατάσταση συναγερμού.
Τις αποκαλύψεις έκανε σε συνέντευξή του στο CNN ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Farah Dakhlallah.
«Από το 2014, το ΝΑΤΟ έχει υποστεί τον πιο σημαντικό μετασχηματισμό στη συλλογική μας άμυνα εδώ και μια γενιά», σημείωσε ο Dakhlallah.
«Έχουμε εφαρμόσει τα πιο ολοκληρωμένα αμυντικά σχέδια από τον Ψυχρό Πόλεμο και περισσότεροι από 500.000 στρατιώτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού».
Πρόσφατες δηλώσεις του Πολωνού Προέδρου Andrzej Duda υπογραμμίζουν επίσης τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για πιθανές στρατιωτικές συγκρούσεις.
Σημείωσε ότι η συμμαχία προετοιμάζεται ενεργά για πιθανές απειλές.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου, επιβεβαίωσε αυτές τις προθέσεις.
Στην τελική δήλωση της συνόδου κορυφής, η Ρωσία ονομάστηκε η κύρια απειλή για τις χώρες μέλη της συμμαχίας. Το έγγραφο σημειώνει ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει συστάσεις για μια στρατηγική προσέγγιση στη Ρωσία, τονίζοντας την ανάγκη να μην παρέχεται στη Μόσχα οποιαδήποτε υποστήριξη στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης