Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή παραδοχή από την αρχηγό της Secret Service: Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump ήταν μια τεράστια αποτυχία

Σκληρή παραδοχή από την αρχηγό της Secret Service: Η απόπειρα δολοφονίας κατά του Trump ήταν μια τεράστια αποτυχία
Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβε προσωπικά η Kimberly Cheatle, αρχηγός της Μυστικής Υπηρεσίας
Η απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump από τον 20χρονο Thomas Crooks ήταν η μεγαλύτερη αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και πολλές δεκαετίες.
Στη σκληρή παραδοχή προέβη η επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, υπεύθυνης για την ασφάλεια των πρόεδρων, Kimberly Cheatle ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου, μεταδίδει η εφημερίδα The New York Times (NYT).
«Η απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump στις 13 Ιουλίου είναι η μεγαλύτερη επιχειρησιακή αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος μετά τις ακροάσεις στο Κογκρέσο.
Την ευθύνη για το περιστατικό ανέλαβε η Cheatle προσωπικά.
Ωστόσο, οι συντάκτες του υλικού τόνισαν ότι προκάλεσε οργή σε αρκετούς βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, καθώς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε ορισμένες διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας αναφέρθηκε στην εν εξελίξει έρευνα και απέφυγε να εισέλθει σε περαιτέρω υπηρεσιακής φύσης ζητήματα.
Νωρίτερα, ο γερουσιαστής του Wisconsin Ron Johnson υποστήριξε ότι αρχικά η Μυστική Υπηρεσία δεν ήθελε να στείλει ελεύθερους σκοπευτές στον χώρο συγκέντρωσης του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ, αλλά αργότερα άλλαξε την απόφασή της.
Σημείωσε ότι οι λόγοι για μια τέτοια αλλαγή απόφασης παραμένουν άγνωστοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης