Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία παρουσιάζει ένα σύνολο μέτρων για την προστασία των στρατιωτών του Πεζικού από drones

Η Γερμανία παρουσιάζει ένα σύνολο μέτρων για την προστασία των στρατιωτών του Πεζικού από drones

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει μια λίστα με βασικές λύσεις

Σχετικά Άρθρα
Η γερμανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει μια λίστα με βασικές λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν το πεζικό της από την απειλή επιθέσεων με drone.
Αυτό αναφέρθηκε από το Hartpunkt.
Η ομάδα εργασίας για τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2023, υπέβαλε έκθεση πριν από λίγες εβδομάδες που περιείχε περίπου 200 προτάσεις με στόχο την ενίσχυση της προστασίας από μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Bundeswehr.
Η πλήρης έκδοση του εγγράφου είναι προς το παρόν διαβαθμισμένη, αλλά ορισμένες σημαντικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Άμυνας Boris Pistorius.
Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει να εισαγάγει μέσα παθητικής προστασίας – ένα πολυφασματικό πόντσο παραλλαγής.
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας έχει ήδη αγοράσει την πρώτη παρτίδα των 1.100 σετ για την Bundeswehr.
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Hartpunkt, πρόκειται για ένα προϊόν Ghosthood από τον Γερμανό κατασκευαστή Saro GmbH, γνωστό και ως Concamo.
Το πόντσο Ghosthood έχει σχεδιαστεί για να καμουφλάρει τον χρήστη σε πολλά ορατά φάσματα, σπάζοντας την οπτική του επιφάνεια σώματος και καλύπτοντας τη θερμική και υπέρυθρη ακτινοβολία.
Αυτό θα δυσκολέψει τα drones να ανιχνεύσουν τον χρήστη με νυχτερινά ή θερμικά οπτικά και συστήματα απόκτησης στόχων που βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη.
Εκτός από τα παθητικά μέσα, ο Γερμανός πεζικάριος πρέπει επίσης να λάβει συστήματα ενεργών αντιμέτρων για να επιτεθεί σε drones.

Παρεμβολές

Ειδικότερα, οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις αγοράζουν εδώ και καιρό συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών Effector HP47 3/V4 για drones, τα οποία καταστέλλουν τη λειτουργία της ραδιοεπικοινωνίας και τον έλεγχο των drones, καθώς και τα συστήματα εντοπισμού θέσης τους χρησιμοποιώντας δορυφορικά σήματα σε απόσταση έως 1000 μέτρα.
Αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά από τον γερμανικό στρατό στο πλαίσιο της διεθνούς στρατιωτικής επιχείρησης MINUSMA στο Μάλι το 2017-2018.
Ωστόσο, εκτός από τα συστήματα soft prod, η γερμανική ομάδα εργασίας προτείνει επίσης την παροχή στο πεζικό με συστήματα φυσικής καταστροφής για drones.
Ένα από αυτά τα εργαλεία θα πρέπει να είναι το σύστημα παρακολούθησης SMASH για φορητά όπλα από την ισραηλινή εταιρεία Smartshooter.
Έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει και να παρακολουθεί στόχους, συμπεριλαμβανομένων τόσο των UAV όσο και του ανθρώπινου δυναμικού.
Η παρακολούθηση είναι δυνατή σε απόσταση έως και 250 μέτρων.
Το στόχαστρο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με σύστημα απόκτησης στόχου και βαλλιστική αριθμομηχανή, καθορίζει ανεξάρτητα το σημείο στόχευσης ενός κινούμενου αντικειμένου, υπολογίζοντας την κατεύθυνση και την ταχύτητα κίνησης, καθώς και τα βαλλιστικά του όπλου.

Σκοπευτικά

Τον Μάιο του 2023, η Bundeswehr αγόρασε έναν άγνωστο αριθμό σκοπευτικών SMASH X4 ως «Κλάσης 1 σύστημα ανίχνευσης και κινητικής καταστροφής drone» για τα τυφέκια επίθεσης HK416 και HK417.
Το τελευταίο γνωστό βασικό στοιχείο της ολοκληρωμένης άμυνας υποτίθεται ότι είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαίτισης, τα οποία θα αναλάβουν το έργο του εντοπισμού και της φυσικής καταστροφής των εχθρικών drones.
Συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μοντέλα των drones για αυτόν τον ρόλο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.
Το Hartpunkt προτείνει ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά drones, ένα από τα οποία είναι το German Interceptor από την ARGUS Interception GmbH.
Το ίδιο το σύστημα anti-drone αποτελείται από ένα drone και ένα δίκτυο αερομεταφερόμενων αισθητήρων ανίχνευσης στόχων στο οποίο είναι ενσωματωμένο.
Εξοπλισμένο με δυνατότητες καταστροφής και αναγνώρισης, το drone εκτοξεύεται αυτόνομα και πετά προς την κατεύθυνσή του ακολουθώντας μια εξωτερική κατεύθυνση στόχευσης όταν ανιχνεύεται στόχος.
Καθώς πλησιάζει τον στόχο, το drone μεταβαίνει αυτόματα στο δικό του σύστημα καθοδήγησης που βασίζεται σε AI, το οποίο λειτουργεί με βάση τα δεδομένα από το ραντάρ και το lidar.
Όταν το drone φτάσει στη γραμμή αναχαίτισης, ζητά αναχαίτιση από τον χειριστή.
Εάν εγκριθεί, το ελικόπτερο εκτοξεύει ένα από τα τρία φορητά δίχτυα προς τον στόχο.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί ήδη ενεργά drones FPV με κεφαλή κατακερματισμού για να αναχαιτίσει ρωσικά αναγνωριστικά drones και να επιτεθεί drones.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης