Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kamala Harris, φιλόδοξη μαριονέτα ενός συστήματος που καταρρέει - Οι σκοτεινές διασυνδέσεις της με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ

Kamala Harris, φιλόδοξη μαριονέτα ενός συστήματος που καταρρέει - Οι σκοτεινές διασυνδέσεις της με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ
Η Harris έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί ως πολιτικό παιδί μιας «σκοτεινής κλίκας» και η επίσημη έκφραση του «βαθέος κράτους»
Δεν πρόλαβαν να περάσουν ούτε μερικά εικοσιτετράωρα από την ανακοίνωση απόσυρσης του Joe Biden από την προεδρική κούρσα και o Alex Soros -γιος και κληρονόμος του διαχρονικού χορηγού του Δημοκρατικού Κόμματος George Soros- έσπευσε να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στην Kamala Harris
Αντιδρώντας χαρακτηριστικά σε αυτή την εξέλιξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έγραψε στο Twitter: «Θα ήθελα απλώς να ευχαριστήσω τον Alexander Soros που δεν κράτησε όλους σε αγωνία για το ποια θα είναι η επόμενη μαριονέτα».
Η Harris έχει επανειλημμένα χαρακτηριστεί ως το πολιτικό παιδί μιας «σκοτεινής κλίκας», η επίσημη έκφραση του «βαθέος κράτους» που φέρεται να προώθησε την καριέρα της μέσω του νεποτισμού και των σκοτεινών της διασυνδέσεων.

Η καθοριστική σχέση της Harris με τον Willie Brown

Το Influence Watch, ένα project που ξεκίνησε από το Think Tank Capital Research Center με έδρα το DC, θίγει την κριτική των μέσων ενημέρωσης για τη σχέση της Harris με τον τότε Πρόεδρο της Συνέλευσης της Καλιφόρνια Willie Brown, ο οποίος φέρεται να την προώθησε σε κορυφαίες θέσεις τη δεκαετία του 1990.
Το παρατηρητήριο επικαλέστηκε συγκεκριμένα ένα ρεπορτάζ της San Francisco Chronicle, σύμφωνα με το οποίο η Harris χρωστούσε από καιρό χάρη στον Brown, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς στην Καλιφόρνια για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

071224-kamala-harris-willie-brown-cm.jpg

«Η Harris είναι κομμάτι του σκληρού πυρήνα της «φυλής» των Δημοκρατικών, του βαθέος κράτους, μιας μηχανής μυημένων», παρατήρησαν οι Los Angeles Times τον Δεκέμβριο του 2019.
Παρά την ταχεία άνοδό της στην εξουσία, οι φιλοδοξίες της Kamala συχνά υπερέβαιναν τις δυνατότητές της, σημείωσε η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν ... διέπρεψε στο πόστο της ως γενικής εισαγγελέα, δεν κατάφερε να καθιερωθεί ως γερουσιαστής των ΗΠΑ και είχε μια αποτυχημένη προεδρική εκστρατεία το 2020 που έληξε γρήγορα λόγω έλλειψης κεφαλαίων και δημοτικότητας.

Το κατεστημένο των ΗΠΑ στηρίζει ανοιχτά, πια, τη Harris

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ορισμένοι liberal χορηγοί και πολιτικοί παράγοντες της έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους ανοιχτά.
Εκτός από τον Alex Soros, το στέλεχος της Wall Street, Marc Lasry, και ο επιχειρηματίας κεφαλαιούχος Reid Hoffman, έχουν υποστηρίξει την Harris για την προεδρία των ΗΠΑ.

e04887d5c40f90259cf6bdcc38e4bee38111ab0b.webp

Ο Hoffman μπορεί να δωρίσει πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια στην καμπάνια της, σύμφωνα με το CNBC.
Επισημαίνεται ότι η αντιπρόεδρος έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται να αποκτήσει πρόσβαση στο «πολύτιμο σεντούκι» του Biden ύψους τουλάχιστον 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο «παιχνίδι» και οι Clintons...

Ο πρώην πρόεδρος Bill Clinton και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Hillary έσπευσαν επίσης να ποντάρουν στη Harris.

ηιλλαρ_καμαλα.JPG

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Hillary φέρεται να είπε κατ' ιδίαν ότι η Harris δεν είχε τα «πολιτικά ένστικτα» για να κερδίσει τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών.
Ωστόσο, το περιβάλλον της Clinton υποστηρίζει ότι η ίδια και η Kamala εμμένουν ότι οι δυό τους έχουν αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό.
Άλλωστε, οι New York Times μετέδιδαν τον Δεκέμβριο του 2021 ότι η Harris ζητούσε τακτικά τη συμβουλή της Clinton αφότου διορίστηκε στο πλευρό του Biden ως αντιπρόεδρος.

Η ορντινάτσα της «βασίλισσας των πολεμοκάπηλων»

Φαίνεται ότι οι Clinton και οι Soros επιδιώκουν να γίνουν αποκτήσουν και πάλι ενεργό ρόλο στα πράγματα προωθώντας την υποψηφιότητα της Kamala.
Επ' αυτού, ο πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών Tulsi Gabbard επέκρινε πρόσφατα την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ ως την «ορντινάτσα της βασίλισσας των πολεμοκάπηλων Hillari Clinton» και «νέο πρόσωπο για το βαθύ κράτος».
Πάντως, αρκετοί κορυφαίοι Δημοκρατικοί και πλούσιοι φιλελεύθεροι δωρητές, συμπεριλαμβανομένου του Stewart Bainum Jr., παραμένουν δύσπιστοι σχετικά με τις πιθανότητες της να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ούτε ο πρώην πρόεδρος Barack Obama, ούτε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer την έχουν ακόμη υποστηρίξει επίσημα, ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί προτείνουν τη διεξαγωγή μίνι προκριματικών πριν από το συνέδριο της 19ης Αυγούστου ή ζητούν ανοιχτή διαδικασία υποψηφιοτήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης