Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Κύπρο: Στο νοσοκομείο 26 άτομα από αναθυμιάσεις σε πισίνα ξενοδοχείου - Ανάμεσά τους 14 ανήλικοι

Σοκ στην Κύπρο: Στο νοσοκομείο 26 άτομα από αναθυμιάσεις σε πισίνα ξενοδοχείου - Ανάμεσά τους 14 ανήλικοι
Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν τα 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών, που φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις
Στο νοσοκομείο 26 πρόσωπα, ανάμεσά τους 14 ανήλικοι, μετά τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από ανάμειξη χημικών σε πισίνα ξενοδοχείου στην Κάτω Πάφο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα, 12 ενήλικες και 14 ανήλικοι, ενώ δύο παιδιά, αγοράκια ηλικίας 8 και 9 χρονών θα κρατηθούν προληπτικά.
Σημειώνει δε, πως οι εξετάσεις στη σκηνή ολοκληρώθηκαν, καθώς λήφθηκαν γραπτές καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, όπως και διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.

Η κατάσταση υγείας των 8 παιδιών

Ελαφράς μορφής αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασαν τα 8 παιδιά ηλικίας 10-15 χρονών, που φέρεται να επηρεάστηκαν από αναθυμιάσεις λόγω εργασιών που διεξάγονταν σε πισίνα ξενοδοχείου, στην Γεροσκήπου, λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου, Μιχάλη Νικολάου, είναι πιθανόν δύο από αυτά να κρατηθούν για προληπτικούς λόγους.
Όπως προαναφέρθηκε, είπε ο κ. Νικολάου, υπάλληλος του ξενοδοχείου, έχυσε στο κανάλι της υπερχείλησης δύο ειδών χημικά υγρά για σκοπούς συντήρησης του νερού.
Η ένωση των δύο υγρών φαίνεται να προκάλεσε αναθυμίαση έντονου βαθμού, πρόσθεσε.
Τα 8 παιδιά που βρίσκονταν κοντά και ανέπνευσαν τις αναθυμιάσεις αισθάνθηκαν αδιαθεσία, γι' αυτό και μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.
Στο μεταξύ το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετέβησαν στην ξενοδοχειακή μονάδα στην Γεροσκήπου λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή.
Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «ο Πυροσβεστικός Σταθμό Πάφου ανταποκρίθηκε με δύο πυροσβεστικά οχήματα συμπεριλαμβανομένης ομάδας και όχημα αντιμετώπισης επικίνδυνων υλικών σε ξενοδοχειακή μονάδα λόγω αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης της πισίνας μετά από την ανάμειξη και αντίδραση χημικών υλικών».
Οκτώ παιδιά θαμώνες στην πισίνα συνέχισε ο κ. Κεττής στην ανάρτηση του, μεταφέρθηκαν προληπτικά με ασθενοφόρα στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου λόγω εισπνοής αναθυμιάσεων.
Στο μέρος παρευρέθηκε και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είπε ο κ. Κεττής περιορίστηκε σε συστάσεις και επιθεώρηση μόνον.
Ο κ. Νικολάου, επεσήμανε τέλος πως οι εξετάσεις στην σκηνή συνεχίζονται σε συνεργασία με λειτουργούς του Γραφείου Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης