Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράκ στο πλευρό της Υεμένης, καταδικάζει την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και φέρνει αέρα… κλιμάκωσης

Το Ιράκ στο πλευρό της Υεμένης, καταδικάζει την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα και φέρνει αέρα… κλιμάκωσης

Τα πλήγματα του Ισραήλ σε κατοικημένες περιοχές φέρνουν νέα ένταση

Σχετικά Άρθρα
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ καταδίκασε και εξέφρασε την έντονη αποδοκιμασία του για την ισραηλινή επίθεση κατά της Υεμένης.
Σύμφωνα με το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων (INA), το υπουργείο δήλωσε ότι το Ιράκ «καταδικάζει και καταγγέλλει την ισραηλινή επίθεση κατά της Υεμένης», η οποία στόχευε πετρελαϊκές και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Χοντέιντα και της εταιρείας ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα θύματα και τραυματισμούς αμάχων.
Το υπουργείο περιέγραψε την επίθεση ως «μια σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα», επιβεβαιώνοντας την «πλήρη αλληλεγγύη του με τον λαό της Υεμένης» και θεωρώντας την ισραηλινή οντότητα υπεύθυνη για οποιαδήποτε στρατιωτική κλιμάκωση στην περιοχή.
Το Σάββατο, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη έπληξαν πολιτικά κτίρια, εγκαταστάσεις πετρελαίου και έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης, σκοτώνοντας έξι πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 87.
Η ισραηλινή επιθετικότητα έχει αντιμετωπίσει ευρεία καταδίκη τόσο σε τοπικό όσο και σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.
Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης στοχεύουν τα εδάφη καθώς και τα ισραηλινά πλοία και πλοία που συνδέονται με το κατοχικό καθεστώς από τις 7 Οκτωβρίου, όταν το Τελ Αβίβ ξεκίνησε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Λωρίδας της Γάζας.
Έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους όσο το καθεστώς διατηρεί τον πόλεμο και την ταυτόχρονη πολιορκία που επιβάλλει κατά του παλαιστινιακού εδάφους.
Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης Yahya Sare'e ανακοίνωσε μετά τις αεροπορικές επιδρομές ότι η απάντηση στην ισραηλινή επίθεση θα περιλαμβάνει "ζωτικούς στόχους του ισραηλινού εχθρού", επαναλαμβάνοντας την προηγούμενη δήλωσή τους ότι η Yafa (Jaffa) θεωρείται ανασφαλής περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης