Τελευταία Νέα
Διεθνή

Boris Gryzlov (Πρέσβης): Η αποχώρηση του Biden θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ουκρανική κρίση

Boris Gryzlov (Πρέσβης): Η αποχώρηση του Biden θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ουκρανική κρίση
«Τα λαϊκιστικά και ηθικολογικά συνθήματα για «αγώνα για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο», που ακούγονται τόσο οικεία στους Δημοκρατικούς, απλά δεν λειτουργούν σήμερα», είπε ο Boris Gryzlov
Η απόφαση του νυν προέδρου των ΗΠΑ Biden να παραιτηθεί από την προεδρική κούρσα θα επηρεάσει σοβαρά την ουκρανική κρίση, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκορωσία Boris Gryzlov.
«Η δήλωση του Προέδρου Biden θα έχει αναπόφευκτα σοβαρές διεθνείς πολιτικές επιπτώσεις, πρώτα από όλα στο πλαίσιο της κρίσης γύρω από την Ουκρανία.
Εν μέσω ανεπίλυτων προβλημάτων στην οικονομία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού και της αυξανόμενης ανεργίας, θα είναι όλο και πιο δύσκολο για τους πολιτικούς να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους γιατί η χώρα τους ξοδεύει αμέτρητα δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει μια στρατιωτική σύγκρουση στη μακρινή Ανατολική Ευρώπη».
«Το τελευταίο πακέτο βοήθειας προς το Κίεβο μόλις συμφωνήθηκε και όχι με την πρώτη προσπάθεια, και να συνεχιστεί αυτό στο μέλλον θα είναι πολύ πιο δύσκολο, αν όχι αδύνατο», είπε ο πρέσβης Boris Gryzlov.
«Τα λαϊκιστικά και ηθικολογικά συνθήματα για «αγώνα για δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο», που ακούγονται τόσο οικεία στους Δημοκρατικούς, απλά δεν λειτουργούν σήμερα», είπε ο Boris Gryzlov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ένας αδύναμος πρόεδρος είναι ένας συμβολικός, προσωποποιημένος πολιτικός που δεν αξίζει να τον προσεγγίσουν για σοβαρές πολιτικές διαπραγματεύσεις.
«Από εδώ και στο εξής, η επιρροή του Biden σε πολιτικούς και θεσμούς τόσο εντός των ΗΠΑ όσο και στη διεθνή σκηνή θα μειωθεί δραστικά», τόνισε ο Boris Gryzlov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης