Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu: Πιο κοντά σε συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα

Netanyahu: Πιο κοντά σε συμφωνία για τους ομήρους στη Γάζα
Οι προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ο Biden τον Μάιο, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ έχουν αποκτήσει νέα ώθηση

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu δήλωσε σε οικογένειες ομήρων που κρατούνται στη Γάζα ότι μπορεί να βρίσκεται κοντά μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει την απελευθέρωση των αγαπημένων τους προσώπων, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.
"Οι συνθήκες ωριμάζουν αναμφιβόλως. Αυτό είναι μια καλή ένδειξη", δήλωσε χθες, Δευτέρα, ο Netanyahu σε οικογένειες ομήρων στην Ουάσινγκτον, όπου αργότερα αυτήν την εββδομάδα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, έπειτα από ομιλία του στο Κογκρέσο.
Οι προσπάθειες να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την οποία περιέγραψε ο Biden τον Μάιο, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ έχουν αποκτήσει νέα ώθηση τον τελευταίο μήνα.
Την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Anthony Blinken, δήλωσε ότι οι διαπραγματευτές "κατευθύνονται προς την γραμμή του τέρματος".
Πάνω από 105 όμηροι απελευθερώθηκαν σε κατάπαυση του πυρός διάρκειας μιας εβδομάδας που συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 240 Παλαιστινίων κρατουμένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης