Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή προειδοποίηση - H Ρωσία θα απαντήσει στην κλοπή των περιουσιακών της στοιχείων από τους Ευρωπαίους

Ηχηρή προειδοποίηση - H Ρωσία θα απαντήσει στην κλοπή των περιουσιακών της στοιχείων από τους Ευρωπαίους
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η Ευρώπη έχει πάρει τον χειρότερο δρόμο αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει το Κίεβο
Η Ρωσία θα απαντήσει οπωσδήποτε στην κλοπή περιουσιακών της στοιχείων στην Ευρώπη, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitry Peskov, σύμφωνα με το TASS.
«Αναμφίβολα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα υπάρξει απάντηση.
Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να παραμείνουν χωρίς ανταπόδοση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους.

Νομικές διώξεις

Τόνισε ότι η Μόσχα προτίθεται να οργανώσει τη νομική δίωξη όσων εμπλέκονται στην κλοπή ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη.
«Βεβαίως, θα επεξεργαστούμε τη δυνατότητα νομικής, νομικής δίωξης των ανθρώπων που έχουν να κάνουν με τη λήψη αποφάσεων και την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, διότι πρόκειται για άμεση παραβίαση του διεθνούς δικαίου, για παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας και ούτω καθεξής και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Peskov.
Κατά τη γνώμη του, η Ευρώπη έχει πάρει τον χειρότερο δρόμο αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσει το Κίεβο.
«Τα χρήματα αυτά όχι μόνο ουσιαστικά κλέβονται, αλλά ξοδεύονται και για την αγορά όπλων.
Είναι μάλλον δύσκολο να σκεφτεί κανείς κάτι χειρότερο», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Προχωρά η κλοπή των ρωσικών assets

Ο επικεφαλής της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ, Josep Borrell, δήλωσε νωρίτερα ότι η πρώτη δόση των κεφαλαίων από την απαλλοτρίωση των εσόδων από τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας ύψους 1,4 δισ. ευρώ θα μεταφερθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά εξοπλισμού αεράμυνας και βλημάτων για το Κίεβο, καθώς και για την πληρωμή των παραγγελιών για την αγορά όπλων από την ουκρανική βιομηχανία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης