Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ βάζουν στο μάτι την Αρκτική - Ρωσία: Στρατηγική σύγκρουσης από τους Αμερικανούς, δεν θα το επιτρέψουμε

Οι ΗΠΑ βάζουν στο μάτι την Αρκτική - Ρωσία: Στρατηγική σύγκρουσης από τους Αμερικανούς, δεν θα το επιτρέψουμε
Ο Peskov επεσήμανε ότι η Ρωσία παίρνει υπεύθυνη θέση για την Αρκτική
Η συγκρουσιακή συμπεριφορά παρατηρείται στην επικαιροποιημένη στρατηγική των ΗΠΑ για την Αρκτική που δημοσιεύθηκε από το Πεντάγωνο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov, όταν ρωτήθηκε για το σχετικό αμερικανικό έγγραφο.
«Ναι, οι εκδηλώσεις του συγκρουσιακού χαρακτήρα είναι ορατές ακόμη και σε αυτό το έγγραφο, το οποίο δημοσιεύθηκε από το Πεντάγωνο», δήλωσε.
Ο Peskov επεσήμανε ότι η Ρωσία παίρνει υπεύθυνη θέση για την Αρκτική.
«Η Αρκτική είναι επίσης μια στρατηγική περιοχή για τη χώρα μας.
Η Ρωσία παίρνει υπεύθυνη θέση και συμβάλλει στο να διασφαλιστεί ότι η Αρκτική δεν θα γίνει έδαφος διχόνοιας και έδαφος οικοδόμησης εντάσεων», τόνισε.

«Περιοχή στρατηγικής αντιπαράθεσης»

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη στρατηγική για την Αρκτική που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, η Αρκτική στο πλαίσιο των γεωπολιτικών και κλιματικών αλλαγών μετατρέπεται σε περιοχή στρατηγικής αντιπαράθεσης για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως σημειώνεται στο έγγραφο, «οι μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές δημιουργούν την ανάγκη ανάπτυξης μιας νέας στρατηγικής προσέγγισης για την Αρκτική».
Τέτοιες αλλαγές στο Πεντάγωνο περιλαμβάνουν την ουκρανική κρίση, την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, την «ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας», καθώς και την επιτάχυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης