Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Lavrov: Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ευρώπη ως αντίπαλό τους και επιδιώκουν να την υποτάξουν

Παρέμβαση Lavrov: Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ευρώπη ως αντίπαλό τους και επιδιώκουν να την υποτάξουν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βλέπουν την ισχυρή ανάπτυξη της Ευρώπης και της Ρωσίας ως απειλή
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ευρώπη ως αντίπαλό τους και επιδιώκουν να την υποτάξουν, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov.
«Η Ευρώπη θεωρείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως αντίπαλος, όπως και η Ρωσία και η Κίνα.
Σήμερα, βλέπουμε την Ευρώπη να υποκλίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν η Γερμανία, η ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού πολιτικού και οικονομικού συστήματος, κατάπιε σιωπηλά την τρομοκρατική επίθεση στα Nord Streams, η οποία υπονόμευσε τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής της ευημερίας, λες και έτσι έπρεπε να γίνει», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ σε συνάντηση με επικεφαλής ρωσικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.
Σύμφωνα με τον Lavrov, η συνεχιζόμενη αποβιομηχάνιση της Ευρώπης είναι αυτό που επιδιώκει εδώ και καιρό η Ουάσινγκτον, δηλαδή «να μην αφήσει τη Ρωσία και τη Γερμανία να έχουν στενότερες σχέσεις».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βλέπουν την ισχυρή ανάπτυξη της Ευρώπης και της Ρωσίας ως απειλή, καθώς διαθέτουν τεράστιες ποσότητες πόρων και πρόσβαση στις τελευταίες τεχνολογίες.
Παρά ταύτα, αναδύονται εναλλακτικά κέντρα εξουσίας και ο παγκόσμιος Νότος και η Ανατολή εδραιώνουν τις θέσεις τους, τόνισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης