Διεθνή

Αποκάλυψη WSJ: Ολετήρας Kamala, θα ... τελειώσει Blinken, Austin, Sullivan αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ

Αποκάλυψη WSJ: Ολετήρας Kamala, θα ... τελειώσει Blinken, Austin, Sullivan αν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Philip Gordon, πρώην αξιωματούχος επί κυβέρνησης Obama θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο State Department
Ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Jake Sullivan θα χάσουν δεδομένα τις θέσεις τους εάν η Αντιπρόεδρος Kamala Harris κερδίσει τις εκλογές, αποκάλυψε η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές κοντά στην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
Προβλέπουν ότι μια προεδρία Harris θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στα ανώτατα κλιμάκια της αμερικανικής διπλωματίας και εσωτερικές ανακατατάξεις στο ΥΠΕΞ.
Τον κύριο ρόλο σε αυτό θα μπορούσε να διαδραματίσει ο σύμβουλός της για την εθνική ασφάλεια Philip Gordon, ο οποίος κατείχε ανώτερη θέση στο State Department στην κυβέρνηση Obama και στη συνέχεια υπηρέτησε ως ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου για θέματα Μέσης Ανατολής.
Το άρθρο σημειώνει ότι ήταν βαθιά δύσπιστος για τα σχέδια εξοπλισμού των Σύριων και Κούρδων μαχητών που ήταν αντίπαλοι του Σύρου προέδρου Bashar al-Assad.
Υπενθυμίζεται ότι οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Το Δημοκρατικό Κόμμα επρόκειτο να κατεβάσει τον νυν πρόεδρο Biden, αλλά μετά την καταστροφική του απόδοση στο debate του Ιουνίου με τον Ρεπουμπλικανό Donald Trump, οι Δημοκρατικοί άρχισαν να πιέζουν όλο και περισσότερο τον Biden να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.
Στις 21 Ιουλίου, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κούρσα και υποστήριξε την υποψηφιότητα της Αντιπροέδρου Kamala Harris για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ.


kamalagovvt.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης