Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας ψήφισε νόμο που αφορά ποινικές κυρώσεις και φυλάκιση για προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας ψήφισε νόμο που αφορά ποινικές κυρώσεις και φυλάκιση για προπαγάνδα υπέρ των ναρκωτικών

Η νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τέτοια προπαγάνδα διακινήθηκε μέσω Διαδικτύου

Σχετικά Άρθρα
Οι νομοθέτες της Κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, της Κρατικής Δούμας, ψήφισαν στην ολομέλειά της έναν νόμο που θεσπίζει ποινικές κυρώσεις για τη διάδοση προπαγάνδας ναρκωτικών στο Διαδίκτυο για όποιον έχει ήδη ιστορικό ναρκωτικών.
Ο νόμος προβλέπει μέγιστη ποινή δύο ετών πίσω από τα κάγκελα και αποτελεί μέρος ενός πακέτου πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην απαγόρευση της προπαγάνδας της παράνομης διακίνησης και κατανάλωσης ναρκωτικών.
Σχετικές τροποποιήσεις θα εισαχθούν στον Ποινικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Ως εκ τούτου, θα εισαχθεί στον Ποινικό Κώδικα το άρθρο 230.3 (προπαγάνδα ναρκωτικών, ψυχοτρόπων ουσιών, αναλόγων ή πρόδρομων ουσιών τους, φυτών που περιέχουν ναρκωτικά ή ψυχοτρόπες ουσίες ή πρόδρομες ουσίες τους).
Η νέα διάταξη του Ποινικού Κώδικα θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τέτοια προπαγάνδα διακινήθηκε μέσω Διαδικτύου από άτομο που έχει προηγουμένως κριθεί ένοχο για παρόμοια πράξη δύο φορές εντός ενός έτους ή από άτομο που έχει ποινικό ιστορικό τέτοια αδικήματα.
Η τιμωρία που προβλέπει το νέο άρθρο ορίζει πρόστιμο έως 300.000 ρούβλια (περίπου 3.440 $) ή υποχρεωτική, διορθωτική ή υποχρεωτική εργασία για περίοδο έως δύο ετών ή φυλάκιση για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας επί του θέματος πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης