Τελευταία Νέα
Διεθνή

Walker (Βρετανός Αρχιστράτηγος): Σε τρία χρόνια θα ξεσπάσει νέος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί

Walker (Βρετανός Αρχιστράτηγος): Σε τρία χρόνια θα ξεσπάσει νέος Παγκόσμιος Πόλεμος, η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί
Ο Walker υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να «διπλασιάσει τη μαχητική μας ισχύ σε τρία χρόνια και να τριπλασιαστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας»
Τα δυτικά κράτη θα πρέπει να προετοιμαστούν για έναν γενικευμένο πόλεμο σε τρία χρόνια λόγω των αυξανόμενων διεθνών εντάσεων, λέει ο στρατηγός Roly Walker, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βρετανίας.
Σύμφωνα με τον Guardian, πιστεύει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι σύμμαχοί του πρέπει να είναι έτοιμοι «να αποτρέψουν ή να πολεμήσουν έναν πόλεμο σε τρία χρόνια».
Στην εκτίμησή του, ο Walker επισημαίνει την υποτιθέμενη αυξανόμενη απειλή για την Ταϊβάν, που θέτει η Κίνα, και για τις πυρηνικές εξελίξεις του Ιράν.
Εκτίμησε ότι μια σύγκρουση με μια από αυτές τις χώρες ή με τη Ρωσία μπορεί να προκαλέσει «σημαντική έκρηξη» σε άλλα θέατρα πολέμου.
Πέρυσι, ο διευθυντής της CIA William Burns είπε ότι, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, ο Κινέζος ηγέτης Xi Jinping διέταξε τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες προκειμένου να πραγματοποιήσουν επιχείρηση για την κατάληψη του ελέγχου της Ταϊβάν έως το 2027.
Σχολιάζοντας αυτούς τους ισχυρισμούς, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τον μύθο της «κινεζικής απειλής» ως πρόσχημα για να διατηρήσει τη στρατιωτική της ηγεμονία.
Ο Walker υποστήριξε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να «διπλασιάσει τη μαχητική μας ισχύ σε τρία χρόνια και να τριπλασιαστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας».
Εν τω μεταξύ, υπογράμμισε ότι δεν μιλά για πρόσθετη χρηματοδότηση, αλλά για μια πιο ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων, με βάση τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την ουκρανική σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας χρήσης drone.
Σύμφωνα με τον στρατηγό, η Δύση «δεν βρίσκεται σε αδυσώπητο δρόμο προς τον πόλεμο», αλλά πρέπει να «υποκαταστήσει την αποτροπή» αποκαθιστώντας την «αξιόπιστη σκληρή δύναμη».
Εξέφρασε τις ανησυχίες του ότι η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα αρχίζουν να συνεργάζονται όλο και πιο ενεργά στον στρατιωτικό τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης