Τελευταία Νέα
Διεθνή

To τέλος – Ο Zelensky ζητάει απεγνωσμένα ειρήνη – Στρατηγός Εσθονίας: Μπαλώνουν τρύπες – Δεν θα διαφύγει ούτε ένα F-16

To τέλος – Ο Zelensky ζητάει απεγνωσμένα ειρήνη – Στρατηγός Εσθονίας: Μπαλώνουν τρύπες – Δεν θα διαφύγει ούτε ένα F-16
Το 32% των Ουκρανών αποδέχεται εδαφικές παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την ειρήνη - Riho Juhtegi (Υποστράτηγος Ουκρανίας): Η Ουκρανία μπαλώνει τρύπες - Έπρεπε να είχαν δημιουργήσει 10 Ταξιαρχίες
(upd10) Το τέλος της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτο.
Όσοι πίστεψαν στην νίκη της Ουκρανίας και στην ήττα της Ρωσίας, δηλαδή όλη η Δύση θα υποστούν το μαρτύριο της πικρής απογοήτευσης… οι ρωσικές δυνάμεις συντρίβουν τους Ουκρανούς…
Ένας από τους λόγους της αποτυχίας των Ουκρανών παρά τα όπλα που έλαβαν… ήταν ότι οι καλά εκπαιδευμένες Ταξιαρχίες του 2023 έχουν αποδεκατιστεί και αντί να δημιουργήσουν 10 νέες Ταξιαρχίες μπαλώνουν τρύπες στο μέτωπο.
Ο Zelensky ζητάει τώρα ειρήνη με τους Ρώσους αλλά οι Ρώσοι δεν πείθονται… ξέρουν ότι όλα αυτά είναι σχέδιο παραπλάνησης ώστε να κερδίσουν χρόνο, να δυναμώσουν οι Ουκρανοί και να αντεπιτεθούν.
Το 32% των Ουκρανών ωστόσο αποδέχεται εδαφικές παραχωρήσεις αντί ειρήνης…
Οι συνεχείς κινητοποιήσεις στον στρατό της Ουκρανίας κατά την Washington Post έχει προκαλέσει μεγάλη ζημία στην οικονομία της χώρας που αιμορραγεί ελλείψει ανθρώπινου δυναμικού.
Οι Ρωσικές δυνάμεις δηλώνουν ότι έχουν ετοιμαστεί... ούτε ένα F-16 δεν θα διαφύγει, θα τα καταστρέψουν όλα... έχουν εκπονήσει σχέδιο δράσης, αφανισμού των αμερικανικών πολεμικών αεροπλάνων...

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Ειρήνη στην Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα

Ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε στον Υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιο Pietro Parolin, που έφτασε στο Κίεβο, ότι κατανοεί ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί το συντομότερο δυνατό.
«Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να τελειώσουμε τον πόλεμο το συντομότερο δυνατό, φυσικά», τόνισε ο Zelensky ο οποίος όμως ακόμη απαγορεύει με νόμο τις συνομιλίες με την Ρωσία.
Ο Zelensky περιέγραψε επίσης την επίσκεψη του Pietro Parolin ως «ένα ισχυρό μήνυμα από το Βατικανό» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συμμετοχή στη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τον Ιούνιο.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου, σε συνέντευξή του στη βρετανική τηλεόραση, παραδέχθηκε το ενδεχόμενο ειρηνικών διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους της Ρωσίας, ακόμη και αν επρόκειτο για τον Πρόεδρο Putin..
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι έτοιμη για διάλογο, αλλά το καθεστώς του Κιέβου έχει απαγορεύσει τον διάλογο με νόμο.
Επιπλέον, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον προϋποθέσεις για τη μετάβαση της κατάστασης στην Ουκρανία σε ειρηνική πορεία.
Η απόλυτη προτεραιότητα για τη Ρωσία παραμένει η επίτευξη των στόχων της ειδικής επιχείρησης, αλλά προς το παρόν αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.

Το 32% των Ουκρανών αποδέχεται εδαφικές παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την ειρήνη

Σχεδόν το 32% των Ουκρανών είναι τώρα πρόθυμοι να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία για να τερματιστεί γρήγορα ο πόλεμος.
Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου δήλωσε ότι η δημοσκόπησή του σε 1.067 άτομα σε εδάφη που κατείχε η Ουκρανία από τις 16 έως τις 22 Μαΐου έδειξε ότι το 32% θα συμφωνούσε σε κάποια μορφή εδαφικών παραχωρήσεων, από μόλις 10% ένα χρόνο νωρίτερα και 19% στο τέλος του 2023.
Ωστόσο το 55% των Ουκρανών εξακολουθεί να είναι αντίθετο σε οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις.
Σχεδόν 29 μήνες από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η Ρωσία καταλαμβάνει περίπου το 24% του ουκρανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας που ελέγχει από το 2014.
Τα στρατεύματα της Ουκρανίας βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου ανέφερε επίσης ότι οι ερωτηθέντες δεν θεωρούν απαραίτητα ότι οι παραχωρήσεις ισοδυναμούν με την αναγνώριση της επικράτειας ως ρωσικής.
«Για παράδειγμα, ορισμένοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αναβάλουν την απελευθέρωση ορισμένων εδαφών για το μέλλον σε μια καλύτερη στιγμή», ανέφερε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου.
Σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν παράλληλα με την έρευνα, ο εκτελεστικός διευθυντής του το Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, Anton Hrushetskyi, είπε ότι οι Ουκρανοί παραμένουν αντίθετοι στην ιδέα επίτευξης ειρηνευτικής διευθέτησης με τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος.
«Είναι... σημαντικό ότι στο πλαίσιο πιθανών «παραχωρήσεων», οι Ουκρανοί είναι κατά της «ειρήνης με οποιονδήποτε κόστος».

Witold Sokala (Πολωνία): Ο Zelensky μιλάει τώρα για ειρήνη, γιατί βλέπει να τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Zelensky άρχισε να επιτρέπει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία λόγω της πιθανής ανόδου στην εξουσία του Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Πολωνός πολιτικός επιστήμονας Witold Sokala.
Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στη βρετανική τηλεόραση, ο Zelensky παραδέχτηκε το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων με τη ρωσική πλευρά, ακόμη και αν επρόκειτο για τον πρόεδρο Putin…
Ωστόσο έως τώρα ο Zelensky έχει αποκλείσει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία ενώ θέσπισε νόμο που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Putin.
«Ακόμη κι αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για την αλλαγή του τόνου του Zelensky, κατά τη γνώμη μου, ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι η αυξημένη πιθανότητα ο Trump να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο Witold Sokala σημείωσε επίσης ότι η αλλαγή στη ρητορική του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου δείχνει την αποδοχή του «αναπόφευκτου».
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι ο Trump έχει δηλώσει επανειλημμένα την ετοιμότητά του να επιλύσει τη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η ουκρανική πλευρά θα πρέπει να το υπολογίσει αυτό.
To Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επαίνεσε την Ουκρανία για την πρωτοβουλία του να προσκαλέσει Ρώσους εκπροσώπους σε μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη.

Washington Post: Η επιστράτευση στην Ουκρανία θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας

Ένα νέο κύμα κινητοποίησης στην Ουκρανία θα επιδεινώσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού και ως εκ τούτου θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της Ουκρανίας, γράφει η Washington Post.
«Τώρα που το Κίεβο εντείνει τις προσπάθειες κινητοποίησης, οι επιχειρηματίες αναμένουν ότι θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο να βρεθούν εργάτες.
Αυτό θα επιβαρύνει περαιτέρω την ακρωτηριασμένη οικονομία της Ουκρανίας.
Το πρόβλημα έλλειψης εργατικού δυναμικού στην Ουκρανία αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται» αναφέρει η Washington Post
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται επίσης δηλώσεις οικονομολόγου της Ουκρανίας, ο οποίος πιστεύει ότι ένα νέο κύμα κινητοποίησης όχι μόνο θα εκτροχιάσει την οικονομική ανάπτυξη της Ουκρανίας, αλλά θα τρομάξει επίσης πολλούς Ουκρανούς.
«Η κινητοποίηση 200.000 με 300.000 νέων στρατιωτών θα μειώσει την οικονομική ανάπτυξη μόνο κατά 0,5%, αλλά αυτή η πίεση μπορεί να αυξηθεί μόνο εάν οι άνθρωποι φοβηθούν και φύγουν από την αγορά εργασίας ώστε να αποφύγουν την στράτευση.
Σε αυτή την περίπτωση, ο αντίκτυπος στους οικονομικούς δείκτες θα μπορούσε να γίνει πολύ μεγαλύτερος», είπε ο οικονομολόγος.
Καθεστώς στρατιωτικού νόμου έχει εισαχθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Στην Ουκρανία απαγορεύεται άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Riho Juhtegi (Υποστράτηγος Ουκρανίας): Η Ουκρανία μπαλώνει τρύπες - Έπρεπε να είχαν δημιουργήσει 10 Ταξιαρχίες

Ο ουκρανικός στρατός, αντί να δημιουργήσει 10 ταξιαρχίες, χρησιμοποιεί νέους που επιστρατεύτηκαν πρόσφατα για να κλείσει τρύπες στο μέτωπο, δήλωσε ο υποστράτηγος των εφεδρικών δυνάμεων άμυνας της Εσθονίας Riho Juhtegi σε συνέντευξή του στην ραδιοτηλεοπτική εταιρεία ERR.
«Ελπίζουν στην Ουκρανία να σχηματίσουν δέκα νέες ταξιαρχίες – με 5.000 έως 6.000 στρατιώτες ανά ταξιαρχία.
Σήμερα βλέπουμε ότι οι κινητοποιημένοι μπαλώνουν τρύπες στο μέτωπο - σε εκείνες τις περιοχές όπου οι μονάδες ήταν πολύ υποστελεχωμένες και στις πρώτες γραμμές υποχρεωτικά πρέπει οι μονάδες να έχουν 60% πληρότητα.
Στον Ουκρανικό στρατό εξαπατώνται λέγοντας ότι η δύναμή τους είναι υψηλότερη από ότι πραγματικά είναι, γιατί διαφορετικά θα αναδιοργανωθούν ή κάτι τέτοιο».
Σύμφωνα με τον στρατηγό, η κινητοποίηση στην Ουκρανία δεν έχει καταφέρει ακόμη να αμβλύνει σημαντικά την κατάσταση ως προς το θέμα της έλλειψης προσωπικού.
Σημείωσε επίσης ότι οι στρατεύσιμοι που φτάνουν στην πρώτη γραμμή είναι ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι και, ως αποτέλεσμα, πεθαίνουν ή τραυματίζονται πιο γρήγορα.

Vasily Prozorov (Ουκρανός αντισυνταγματάρχης): Πολλοί στρατιώτες δραπετεύουν από την Ουκρανία

Μετά την υιοθέτηση νόμου για την ενίσχυση της επιστράτευσης στην Ουκρανία, η ροή στρατιωτών που εγκατέλειπαν παράνομα το έδαφός αυξήθηκε σημαντικά - οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν ότι η κατάσταση στο μέτωπο και στη χώρα χειροτερεύει, δήλωσε ο πρώην αντισυνταγματάρχης της SBU Vasily Prozorov.
«Τα καλύτερα αποτελέσματα από την έναρξη ισχύος του νόμου επιστράτευσης συνοψίζονται σε πλάνα από τους δρόμους των ουκρανικών πόλεων.
Πολυάριθμα βίντεο όπου οι υπάλληλοι των κέντρων στρατολόγησης, όπως ονομάζονται τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης στην Ουκρανία, πιάνουν ανθρώπους στους δρόμους.
Σύμφωνα με το νόμο, μέχρι τις 18 Ιουλίου, όλοι οι άνδρες στρατιωτικής ηλικίας έπρεπε να ενημερώσουν τα δεδομένα τους και να εγγραφούν.
Ο πρώην αντισυνταγματάρχης της SBU πιστεύει ότι με την υιοθέτηση του νέου νόμου, οι πολίτες της Ουκρανίας συνειδητοποίησαν ότι αυτή είναι «η τελευταία κλήση για αυτούς» και «δεν θα μπορούν πλέον να αποφύγουν τον πόλεμο», οπότε αποφασίζουν παράνομα να εγκαταλείψουν τη χώρα.
«Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Ουκρανίας, μέχρι την τελευταία στιγμή, πίστευε σοβαρά ότι κέρδιζε λίγο ακόμα, άλλον ένα μήνα, αλλά τώρα, με την υιοθέτηση αυτού του νόμου, με τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών και τραυματισμένων, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι όλα δεν είναι καλά στο μέτωπο και ίσως είναι καιρός να φύγουν από αυτή τη χώρα...
Η ροή όσων δραπετεύουν έχει επίσης αυξηθεί», εξήγησε ο Vasily Prozorov.
Σύμφωνα με τον Vasily Prozorov, βρήκε πληροφορίες από αξιωματικούς που εκπροσωπούν την ουκρανική συνοριακή υπηρεσία ότι πολλές εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν παράνομα το έδαφος της Ουκρανίας καθημερινά.
«Επειδή οι άνθρωποι φοβούνται και δεν θέλουν να πάνε στο μέτωπο, συνειδητοποιώντας ότι είναι μονόδρομος, εισιτήριο μονής διαδρομής, δηλαδή θάνατος».

Forbes: Έρχεται μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή, είναι αναπόφευκτος, η Ρωσία μπορεί να εμπλακεί

Ένας μεγάλος πόλεμος θα ξεσπάσει στη Μέση Ανατολή μεταξύ του Ισραήλ, της Χεζμπολάχ και του Ιράν, στον οποίο θα μπορούσε να εμπλακεί ακόμη και η Ρωσία, τονίζει το Forbes.
«Ένας μεγάλος πόλεμος ετοιμάζεται μεταξύ του Ισραήλ, της Χεζμπολάχ και του Ιράν.
Μια σύγκρουση είναι αναπόφευκτη».
Σύμφωνα με το Forbes, μια τέτοια σύγκρουση θα επεκταθεί γρήγορα, ενδεχομένως να εμπλακούν όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και η Ρωσία.
«Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι η ώρα της έκρηξης που θα μπορούσε να συμβεί στο εγγύς μέλλον ή λίγο αργότερα».
Όπως σημείωσε το Forbes, το βασικό σημείο σύγκρουσης θα είναι τα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, στα νότια του οποίου βρίσκονται θέσεις της Χεζμπολάχ.
Η κατάσταση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου επιδεινώθηκε μετά την έναρξη των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023.
Ο ισραηλινός στρατός και οι μαχητές της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ πυροβολούν καθημερινά ο ένας τις θέσεις του άλλου σε περιοχές κατά μήκος των συνόρων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου, περίπου 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο νότιο Λίβανο λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών.
Η ισραηλινή πλευρά ανέφερε περίπου 80.000 βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση.

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν με B-52 – To παρασκήνιο πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά βρέθηκαν στα σύνορα της Ρωσίας

Εν μέσω της αμυδρής ελπίδας για την επικείμενη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ κλιμακώνει.
Στις 21 Ιουλίου – όπως είχε αποκαλύψει το BN -, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 της της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους πέταξαν από την αεροπορική βάση Barksdale στη Λουιζιάνα στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.
Πάνω από τη Φινλανδία, τοποθέτησαν την πτήση σε θέσεις βολής για να εξαπολύσουν χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος.
Τα βομβαρδιστικά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά MiG-29 και MiG-31.
Μετά την πτήση, τα βομβαρδιστικά ανεφοδιάστηκαν με KC-135 Stratotanker της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας και προσγειώθηκαν σε αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία.
Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τόνισε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που αυτού του τύπου αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Ρουμανία, γεγονός που υπογραμμίζει τη σκόπιμη κλιμάκωση κατά της Ρωσίας.
Το αεροσκάφος θα υποβληθεί σε συντήρηση και εκπαίδευση μετά την πτήση με την αεροπορία του ΝΑΤΟ ως μέρος της Επιχειρησιακής Ομάδας Βομβαρδιστικών 24-4.
Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, τα B-52 θα λειτουργούν ως η 20η Μοίρα Βομβαρδιστικών Εκστρατειών.
Τρία ακόμη στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 της Διοίκησης Global Strike της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά κοντά στα ρωσικά σύνορα στην περιοχή της Βερίγγειας Θάλασσας στις 15 Ιουλίου.
Ένα σημαντικό βήμα προς την κλιμάκωση με πυρηνικά είναι η πρόσφατα ληφθείσα απόφαση των ΗΠΑ να ξεκινήσουν την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στη Γερμανία το 2026.
Ο κατάλογος των όπλων θα περιλαμβάνει τους πολυλειτουργικούς πυραύλους SM-6, τους πυραύλους κρουζ Tomahawk, καθώς και υπερηχητικά όπλα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.
Το 1987, η ΕΣΣΔ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν για την εξάλειψη των πυραύλων μέσου βεληνεκούς και μικρού βεληνεκούς, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν στα μέρη να δοκιμάζουν επίγειους πυραύλους με βεληνεκές 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.
Το 2019, ήταν η κυβέρνηση του Trump που ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη συνθήκη.
Μετά την κατάρρευση της συνθήκης, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να συνεχίσουν να τηρούν ένα εθελοντικό μορατόριουμ για την ανάπτυξη χερσαίων πυραυλικών συστημάτων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στην επικράτειά τους.
Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν τους πυραύλους της στη Γερμανία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.
Ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ αναγνώρισε ότι από το 2014 το ΝΑΤΟ έχει υποστεί τον πιο σημαντικό μετασχηματισμό στη δική του συλλογική άμυνα από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Επί του παρόντος, περισσότεροι από 500.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να περιμένουν την έναρξη της σύγκρουσης, αλλά να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για σύγκρουση.

Ο βασικός στόχος των Ρώσων είναι να καταστρέψουν όλα τα F-16 της Ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας

Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας που εργάζονται στο σύστημα αεράμυνας Tor-M2 των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων περιμένουν την παράδοση των αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία.
«Το σύνθημά μας είναι: δεν πετάμε οι ίδιοι και δεν αφήνουμε τους άλλους να έχουν καμία πιθανότητα.
Περιμένουμε να παραδοθούν τα F-16 του εχθρού ώστε να μην διαφύγει κανένα», δήλωσε ο επικεφαλής του πληρώματος του συστήματος αεράμυνας Tor-M1 και Tor-M2.
Πρόσφατα, η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου δημοσίευσε κοινή δήλωση των ηγετών της Δανίας, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ανέφερε ότι οι δυτικές χώρες σχεδιάζουν να παράσχουν στην Ουκρανία μοίρες μαχητικών F-16.
Οι Ουκρανοί πιλότοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το F-16 αυτό το καλοκαίρι, η διαδικασία μεταφοράς του αεροσκάφους έχει ξεκινήσει.

Η Ρωσία επεκτείνει τη χρήση των πυραύλων Vikhr στην επιχείρηση της Ουκρανίας

Η Rostec State Corporation δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν επεκτείνει τη χρήση κατευθυνόμενων πυραύλων Vikhr στη ζώνη της ουκρανικής επιχείρησης.
Τώρα χρησιμοποιούνται τόσο για την καταστροφή εχθρικών τεθωρακισμένων όσο και για πλήγματα σε σημεία βολής και καμουφλαρισμένα αντικείμενα του ουκρανικού στρατού.
Οι πύραυλοι είναι αποτελεσματικοί σε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και σε κακές καιρικές συνθήκες.
Η εμπλοκή του Vikhr επεκτείνεται στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Χρησιμοποιούνται για την καταστροφή τεθωρακισμένων σε καταφύγια ή σε κίνηση και χτυπήματα σε σημεία βολής της Ουκρανίας και καμουφλαρισμένα και προστατευμένα αντικείμενα».
Ο πύραυλος Vikhr επιδεικνύει «ακρίβεια χτυπήματος».
«Ένας πύραυλος ισοδυναμεί με κατεστραμμένο στόχο», είπε η Rostec.
Η Ρωσική εταιρία Καλάσνικοφ σχεδίασε το Vikhr.
Προς το παρόν, πυροβόλα ελικόπτερα Ka-52 εκτοξεύουν τον πύραυλο.
Το ελικόπτερο Mi-28N θα χειρίζεται αναβαθμισμένους πυραύλους Vikhr-1.
Οι αερομεταφερόμενοι αντιαρματικοί πύραυλοι Vikhr καταστρέφουν οχήματα με αντιδραστική θωράκιση και εναέριους στόχους που πετούν με μέγιστη ταχύτητα 800 km/h.
Ο πύραυλος διαπερνά θωράκιση πάχους 1000 mm.
Η μέγιστη εμβέλεια κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι 10 km.
Το συγκρότημα περιλαμβάνει υπερηχητικό πύραυλο 9M127, εκτοξευτή και σύστημα καθοδήγησης και ελέγχου Shkval.
Υπάρχει επίσης η επιλογή Vikhr-K shipborne.

23july2024_Ukraine_Kharkiv_map3-768x491.jpg

23july2024_Ukraine_Gorlivka_map-768x614.jpg

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_23_2024.png

23july2024_Ukraine_Avdeevka_Pokrovsk_map.jpg

23july2024_Ukraine_Mariinka_map-768x785.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης