Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Elon Musk θέλει η Tesla να επενδύσει 5 δις δολάρια στη νέα του startup, xAI - Ρωτά τους μετόχους

Ο Elon Musk θέλει η Tesla να επενδύσει 5 δις δολάρια στη νέα του startup, xAI - Ρωτά τους μετόχους
Όσον αφορά την επένδυση στην xAI, νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε έγκριση από τους μετόχους ανέφερε ο Musk
Μια άτυπη… δημοσκόπηση διεξάγει στο X ο Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Elon Musk θέτοντας το ερώτημα για το εάν η αυτοκινητοβιομηχανία του, η Tesla πρέπει να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα του startup, την xAI.
«Θα έπρεπε η Tesla να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην @xAI, υποθέτοντας ότι η αποτίμηση καθορίζεται από πολλούς αξιόπιστους εξωτερικούς επενδυτές;
(Απαιτείται έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και ψήφος μετόχων, οπότε αυτό είναι μόνο για να δοκιμάσουμε... τα νερά)» αναφέρει στην ερώτηση – δημοσκόπηση ο Elon Musk.
O Musk, ο οποίος διευθύνει ταυτόχρονα την Tesla, τη SpaceX, την The Boring Company, τη Neuralink, τη X Corp και τώρα την xAI, έθεσε το ερώτημα αυτό λίγο μετά τη δημοσίευση των κερδών του δευτέρου τριμήνου για την Tesla το βράδυ της Τρίτης 24 Ιουλίου.

Μέλλον με robotaxis και ανθρωποειδή ρομπότ

Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη δευτέρου τριμήνου που ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ μειωμένα ήταν και τα έσοδα στον βασικό της τομέα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ωστόσο, η εταιρεία είδε στα ύψη τις πωλήσεις αποθήκευσης ενέργειας και εστίασε την προσοχή των επενδυτών σε ένα μέλλον γεμάτο με robotaxis και ανθρωποειδή ρομπότ.
Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν πάνω από 7% μετά την ενημέρωση της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο.

Συνεργασίες

Είναι συχνό φαινόμενο οι εταιρείες του Musk να συνεργάζονται και να πληρώνουν η μια την άλλη, αλλά όχι με ποσά που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.
Για παράδειγμα, όπως έχει μεταδώσει το CNBC, η SpaceX αγόρασε διαφημιστικές καμπάνιες για να προωθήσει τις δορυφορικές υπηρεσίες Διαδικτύου Starlink στο X (πρώην Twitter).
Και η The Boring Company κατασκευάζει τούνελ στο εργοστάσιο της Tesla στο Τέξας.

Πρέπει να εγκρίνουν και οι μέτοχοι

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα κέρδη της Τρίτης, οι μέτοχοι ρώτησαν τον Musk εάν η Tesla θα μπορούσε να επενδύσει στην xAI και να ενσωματώσει το λογισμικό της xAI, που ονομάζεται Grok, στα οχήματά της.
Ο Musk απάντησε ότι «η Tesla μαθαίνει αρκετά από την xAI».
«Ήταν πραγματικά χρήσιμο στην προώθηση της Πλήρους Αυτό-οδήγησης και στη δημιουργία του νέου κέντρου δεδομένων Tesla.
Όσον αφορά την επένδυση στην xAI, νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε έγκριση από τους μετόχους για μια τέτοια επένδυση.
Αλλά σίγουρα το υποστηρίζω αν το υποστηρίζουν και οι μέτοχοι» είπε ο Musk.

Τα 5 δις

Ο αριθμός των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων εμφανίστηκε αφότου ο Musk έθεσε το ερώτημα – δημοσκόπηση στο Χ μετά την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Παρόλο αυτά ο Musk, δεν διευκρίνισε τους τρόπους με τους οποίους το σύστημα Grok μπορεί να «προωθήσει» την τεχνολογία οδήγησης της εταιρείας.

Ποια είναι η xAI

Η xAI δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2023 και συζητήθηκε για πρώτη φορά δημόσια από τον Musk τον Ιούλιο του 2023.
H xAI αναπτύσσει μεγάλα μοντέλα και προϊόντα λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να ανταγωνιστεί αντίστοιχα προϊόντα από την Google, τη Microsoft, το OpenAI, το Meta και άλλους.
Τα chatbot AI μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράδειγμα για τη δημιουργία ιδεών για ιστορίες, για αντίγραφα και για μια λίστα ενεργητικών στοιχείων που αφορούν σημειώσεις συσκέψεων, για δημιουργία ή επεξεργασία κώδικα για προγραμματιστές υπολογιστών ή για μετάφραση ιδεών από τα αγγλικά σε άλλη γλώσσα.
Το πρώτο προϊόν της xAI, το Grok, απέχει πολύ από το να παρέχει τη χρησιμότητα κορυφαίων chatbots όπως είναι το ChatGPT του OpenAI, το Bard της Google, το Bing της Microsoft και το Claude του Anthropic.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης