Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 32% των Ουκρανών αποδέχεται εδαφικές παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την ειρήνη

Το 32% των Ουκρανών αποδέχεται εδαφικές παραχωρήσεις με αντάλλαγμα την ειρήνη
Ωστόσο το 55% των Ουκρανών εξακολουθεί να είναι αντίθετο σε οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις
Σχεδόν το 32% των Ουκρανών είναι τώρα πρόθυμοι να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία για να τερματιστεί γρήγορα ο πόλεμος.
Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου δήλωσε ότι η δημοσκόπησή του σε 1.067 άτομα σε εδάφη που κατείχε η Ουκρανία από τις 16 έως τις 22 Μαΐου έδειξε ότι το 32% θα συμφωνούσε σε κάποια μορφή εδαφικών παραχωρήσεων, από μόλις 10% ένα χρόνο νωρίτερα και 19% στο τέλος του 2023.
Ωστόσο το 55% των Ουκρανών εξακολουθεί να είναι αντίθετο σε οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις.
Σχεδόν 29 μήνες από την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, η Ρωσία καταλαμβάνει περίπου το 24% του ουκρανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας που ελέγχει από το 2014.
Τα στρατεύματα της Ουκρανίας βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου ανέφερε επίσης ότι οι ερωτηθέντες δεν θεωρούν απαραίτητα ότι οι παραχωρήσεις ισοδυναμούν με την αναγνώριση της επικράτειας ως ρωσικής.
«Για παράδειγμα, ορισμένοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να αναβάλουν την απελευθέρωση ορισμένων εδαφών για το μέλλον σε μια καλύτερη στιγμή», ανέφερε το Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Κιέβου.
Σε δηλώσεις που δημοσιεύθηκαν παράλληλα με την έρευνα, ο εκτελεστικός διευθυντής του το Διεθνούς Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του Κιέβου, Anton Hrushetskyi, είπε ότι οι Ουκρανοί παραμένουν αντίθετοι στην ιδέα επίτευξης ειρηνευτικής διευθέτησης με τη Ρωσία με οποιοδήποτε κόστος.
«Είναι... σημαντικό ότι στο πλαίσιο πιθανών «παραχωρήσεων», οι Ουκρανοί είναι κατά της «ειρήνης με οποιονδήποτε κόστος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης