Τελευταία Νέα
Διεθνή

Witold Sokala (Πολωνία): Ο Zelensky μιλάει τώρα για ειρήνη, γιατί βλέπει να τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Witold Sokala (Πολωνία): Ο Zelensky μιλάει τώρα για ειρήνη, γιατί βλέπει να τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία
H αλλαγή στη ρητορική του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου δείχνει την αποδοχή του «αναπόφευκτου λέει ο Πολωνός ειδικός
Ο Zelensky άρχισε να επιτρέπει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία λόγω της πιθανής ανόδου στην εξουσία του Trump στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Πολωνός πολιτικός επιστήμονας Witold Sokala.
Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξή του στη βρετανική τηλεόραση, ο Zelensky παραδέχτηκε το ενδεχόμενο διαβουλεύσεων με τη ρωσική πλευρά, ακόμη και αν επρόκειτο για τον πρόεδρο Putin…
Ωστόσο έως τώρα ο Zelensky έχει αποκλείσει τις διαπραγματεύσεις με την Ρωσία ενώ θέσπισε νόμο που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τον Putin.
«Ακόμη κι αν υπάρχουν άλλοι λόγοι για την αλλαγή του τόνου του Zelensky, κατά τη γνώμη μου, ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι η αυξημένη πιθανότητα ο Trump να γίνει ο επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».
Ο Witold Sokala σημείωσε επίσης ότι η αλλαγή στη ρητορική του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου δείχνει την αποδοχή του «αναπόφευκτου».
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι ο Trump έχει δηλώσει επανειλημμένα την ετοιμότητά του να επιλύσει τη σύγκρουση.
Σύμφωνα με τον ειδικό, η ουκρανική πλευρά θα πρέπει να το υπολογίσει αυτό.
To Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επαίνεσε την Ουκρανία για την πρωτοβουλία του να προσκαλέσει Ρώσους εκπροσώπους σε μια νέα ειρηνευτική διάσκεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης