Τελευταία Νέα
Διεθνή

Washington Post: Η επιστράτευση στην Ουκρανία θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας

Washington Post: Η επιστράτευση στην Ουκρανία θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας
Τώρα που το Κίεβο εντείνει τις προσπάθειες κινητοποίησης, οι επιχειρηματίες αναμένουν ότι θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο να βρεθούν εργάτες αναφέρει το δημοσίευμα
Ένα νέο κύμα κινητοποίησης στην Ουκρανία θα επιδεινώσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού και ως εκ τούτου θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της Ουκρανίας, γράφει η Washington Post.
«Τώρα που το Κίεβο εντείνει τις προσπάθειες κινητοποίησης, οι επιχειρηματίες αναμένουν ότι θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο να βρεθούν εργάτες.
Αυτό θα επιβαρύνει περαιτέρω την ακρωτηριασμένη οικονομία της Ουκρανίας.
Το πρόβλημα έλλειψης εργατικού δυναμικού στην Ουκρανία αναμένεται να επιδεινωθεί καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται» αναφέρει η Washington Post
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλείται επίσης δηλώσεις οικονομολόγου της Ουκρανίας, ο οποίος πιστεύει ότι ένα νέο κύμα κινητοποίησης όχι μόνο θα εκτροχιάσει την οικονομική ανάπτυξη της Ουκρανίας, αλλά θα τρομάξει επίσης πολλούς Ουκρανούς.
«Η κινητοποίηση 200.000 με 300.000 νέων στρατιωτών θα μειώσει την οικονομική ανάπτυξη μόνο κατά 0,5%, αλλά αυτή η πίεση μπορεί να αυξηθεί μόνο εάν οι άνθρωποι φοβηθούν και φύγουν από την αγορά εργασίας ώστε να αποφύγουν την στράτευση.
Σε αυτή την περίπτωση, ο αντίκτυπος στους οικονομικούς δείκτες θα μπορούσε να γίνει πολύ μεγαλύτερος», είπε ο οικονομολόγος.
Καθεστώς στρατιωτικού νόμου έχει εισαχθεί στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου 2022.
Στην Ουκρανία απαγορεύεται άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης