Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν με B-52 – To παρασκήνιο πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά βρέθηκαν στα σύνορα της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν με B-52 – To παρασκήνιο πως τα αμερικανικά βομβαρδιστικά βρέθηκαν στα σύνορα της Ρωσίας
Τα βομβαρδιστικά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά MiG-29 και MiG-31.
Εν μέσω της αμυδρής ελπίδας για την επικείμενη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, το ΝΑΤΟ κλιμακώνει.
Στις 21 Ιουλίου – όπως είχε αποκαλύψει το BN -, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 της της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους πέταξαν από την αεροπορική βάση Barksdale στη Λουιζιάνα στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.
Πάνω από τη Φινλανδία, τοποθέτησαν την πτήση σε θέσεις βολής για να εξαπολύσουν χτυπήματα στο ρωσικό έδαφος.
Τα βομβαρδιστικά αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά MiG-29 και MiG-31.
Μετά την πτήση, τα βομβαρδιστικά ανεφοδιάστηκαν με KC-135 Stratotanker της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας και προσγειώθηκαν σε αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία.
Η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τόνισε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που αυτού του τύπου αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Ρουμανία, γεγονός που υπογραμμίζει τη σκόπιμη κλιμάκωση κατά της Ρωσίας.
Το αεροσκάφος θα υποβληθεί σε συντήρηση και εκπαίδευση μετά την πτήση με την αεροπορία του ΝΑΤΟ ως μέρος της Επιχειρησιακής Ομάδας Βομβαρδιστικών 24-4.
Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, τα B-52 θα λειτουργούν ως η 20η Μοίρα Βομβαρδιστικών Εκστρατειών.
Τρία ακόμη στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 της Διοίκησης Global Strike της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αναχαιτίστηκαν από ρωσικά μαχητικά κοντά στα ρωσικά σύνορα στην περιοχή της Βερίγγειας Θάλασσας στις 15 Ιουλίου.
Ένα σημαντικό βήμα προς την κλιμάκωση με πυρηνικά είναι η πρόσφατα ληφθείσα απόφαση των ΗΠΑ να ξεκινήσουν την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς στη Γερμανία το 2026.
Ο κατάλογος των όπλων θα περιλαμβάνει τους πολυλειτουργικούς πυραύλους SM-6, τους πυραύλους κρουζ Tomahawk, καθώς και υπερηχητικά όπλα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη.
Το 1987, η ΕΣΣΔ και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν για την εξάλειψη των πυραύλων μέσου βεληνεκούς και μικρού βεληνεκούς, σύμφωνα με την οποία απαγορευόταν στα μέρη να δοκιμάζουν επίγειους πυραύλους με βεληνεκές 500 έως 5.500 χιλιόμετρα.
Το 2019, ήταν η κυβέρνηση του Trump που ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη συνθήκη.
Μετά την κατάρρευση της συνθήκης, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμες να συνεχίσουν να τηρούν ένα εθελοντικό μορατόριουμ για την ανάπτυξη χερσαίων πυραυλικών συστημάτων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στην επικράτειά τους.
Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν τους πυραύλους της στη Γερμανία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.
Ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ αναγνώρισε ότι από το 2014 το ΝΑΤΟ έχει υποστεί τον πιο σημαντικό μετασχηματισμό στη δική του συλλογική άμυνα από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Επί του παρόντος, περισσότεροι από 500.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Οι πολεμοκάπηλοι του ΝΑΤΟ ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να περιμένουν την έναρξη της σύγκρουσης, αλλά να επικεντρωθούν στην προετοιμασία για σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης