Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βατικανό αδειάζει τον… Zelensky: Δεν επαρκεί το σχέδιο του για ειρήνη στην Ουκρανία

Το Βατικανό αδειάζει τον… Zelensky: Δεν επαρκεί το σχέδιο του για ειρήνη στην Ουκρανία
Η ουκρανική κρίση απέχει κατά πολύ από την επίλυση της εκτιμά ο αρχηγός της κυβέρνησης του Βατικανό
Σε άδειασμα… του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky προχωρά το Βατικανό, το οποίο εκτιμά ότι η επίλυση του ουκρανικού απέχει ακόμα κατά πολύ καθώς και ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου είναι απίθανο να συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σε δηλώσεις του ο καρδινάλιος Pietro Parolin, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών και είναι ο αρχηγός της κυβέρνησης, είπε πως το σχέδιο Zelensky δεν είναι επαρκές.
«Μου φαίνεται ότι είμαστε ακόμη μακριά από μια λύση.
Υπάρχει μια ειρηνευτική πρόταση από τον Πρόεδρο Zelensky, την οποία η Αγία Έδρα υποστήριξε από την αρχή, ειδικά σε ό,τι αφορά τα ανθρωπιστικά ζητήματα.
Είναι μια προσπάθεια για την ειρήνη, ακόμα και με κενά μια και δεν συμπεριλαμβάνει τη Ρωσία.
Αυτό το σχέδιο μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι αρκετό.
Ελπίζω ότι θα είναι δυνατό να βρούμε άλλες φόρμουλες που θα επιτρέψουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων» είπε ο καρδινάλιος μετά το πέρας της πρώτης του επίσκεψης στο Κίεβο μετά τη ρωσική εισβολή το 2022.
Πάντως, ο Parolin θεωρεί θετικό ότι ο Zelensky είναι πρόθυμος να προσκαλέσει τη Ρωσία στην επόμενη διάσκεψη για την ειρήνη.
«Αλλά γενικά, δεν ξέρω αν είναι δυνατόν να πειστεί η Μόσχα με βάση αυτή τη φόρμουλα Zelensky.
Σε κάθε περίπτωση η Μόσχα πρέπει να είναι παρούσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» τόνισε ο Parolin, επισημαίνοντας ότι η διπλωματία έχει αποτύχει μέχρι στιγμής να προσφέρει λύση.
«Οι διπλωματικές προσπάθειες απαιτούν μια ορισμένη «ισορροπία», που σημαίνει ότι δεν παίρνουμε ριζοσπαστικές θέσεις ο ένας έναντι του άλλου» υπογράμμισε ο καρδινάλιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης