Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Τραγωδία για την Ευρώπη η επανεκλογή von der Leyen - «Αφοσιωμένη στις ΗΠΑ»

Zakharova (Ρωσία): Τραγωδία για την Ευρώπη η επανεκλογή von der Leyen - «Αφοσιωμένη στις ΗΠΑ»
Τίποτα καλό δεν θα προκύψει για τους Ευρωπαίους, εκτιμά η Zakharova
Η επανεκλογή της Ursula von der Leyen στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) έχει γίνει ένα τραγικό επεισόδιο στην ιστορία της Δυτικής Ευρώπης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Η διπλωμάτης σημείωσε ότι η ρωσική αποστολή στην ΕΕ έχει ήδη σχολιάσει «αυτή την τραγική σελίδα στην ιστορία της Δυτικής Ευρώπης».
«Συνοψίζοντας, μπορώ να πω ότι, δυστυχώς, πράγματι, απλά δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τίποτα καλό για τη σταθερότητα και την ευημερία των κατοίκων των κρατών μελών της ΕΕ, επιπλέον, για τη δημοκρατία και την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος της ασφάλειας σε αυτό το μέρος του κόσμου, ως αποτέλεσμα της συγκρουσιακής στάσης της Ursula von der Leyen», τόνισε η Zakharova.

«Αφοσιωμένη στις ΗΠΑ»

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, η von der Leyen είναι «αφοσιωμένη υποστηρίκτρια της μεγιστοποίησης του ελέγχου των ΗΠΑ στην ευρωπαϊκή ήπειρο».
«Είναι επίσης το κύριο φερέφωνο της ρωσοφοβικής πολιτικής που ασκεί σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή περιλαμβάνει τις εκκλήσεις για όλο και περισσότερες επενδύσεις στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας στην ΕΕ, στη δημιουργία της λεγόμενης αμυντικής ένωσης που προϋποθέτει την ακόμη βαθύτερη υποταγή της στο ΝΑΤΟ στο μέλλον και την υποστήριξη του ναζιστικού καθεστώτος στην Μπανκόβαγια.
Η επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, προφανώς, επιβαρύνει την ΕΕ με αρκετά σκοτεινές προοπτικές σε αυτό», πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης