Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δήμαρχος της Βαρκελώνης επιμένει στον τουριστικό περιορισμό: Δεν πωλείται η πόλη μας στους τουρίστες

Ο δήμαρχος της Βαρκελώνης επιμένει στον τουριστικό περιορισμό: Δεν πωλείται η πόλη μας στους τουρίστες

Αντιδράσεις και νέες απαγορεύσεις

Σχετικά Άρθρα
Ο δήμαρχος της Βαρκελώνης, Jaume Collboni, επιμένει ότι η πόλη πρέπει να περιορίσει τον τουρισμό, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εισροή επισκεπτών.
Τη δήλωση έκανε σε συνέντευξή του στο Reuters.
Σύμφωνα με τον Collboni, ο περιορισμός του τουρισμού είναι απαραίτητος για να αποτραπεί η μετατροπή της πόλης σε «θεματικό πάρκο».
Ο δήμαρχος είπε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για τη μείωση της προσφοράς, καθώς δεν μπορεί να επηρεάσει τη ζήτηση, η οποία υποστηρίζει ότι είναι απεριόριστη και αυξάνεται κατά 3-8% ετησίως, την οποία «καμία πόλη δεν μπορεί να απορροφήσει».
«Αν έχεις ένα θέατρο με 300 θέσεις, δεν μπορείς να πουλήσεις 500 εισιτήρια, ακόμα κι αν περιμένουν 200 άτομα στην ουρά... Όλα έχουν τα όριά τους», είπε ο Collboni.
Πέρυσι, η Βαρκελώνη υποδέχθηκε περίπου 26 εκατομμύρια επισκέπτες.
Οι τοπικές αρχές προετοιμάζονται για ένα δυνητικά ρεκόρ το 2024.

Συνεχίζονται οι απαγορεύσεις

Ο Collboni υπερασπίζεται επίσης τα σχέδια για την απαγόρευση των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων σε τουρίστες, καθώς μια έρευνα έδειξε ότι το 75% των κατοίκων της Βαρκελώνης υποστηρίζει αυτό το μέτρο.
Επιπλέον, ο δήμαρχος δεν σχεδιάζει να χαλαρώσει την υφιστάμενη απαγόρευση για νέα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.
Ωστόσο, ο Collboni χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία της ρίψης νερού στους τουρίστες «απολύτως ντροπιαστική» και δεν συνάδει με το πνεύμα της Βαρκελώνης.
Ισχυρίζεται ότι όλοι οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι επισκέπτες και οι διαμαρτυρίες δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τους επισκέπτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης