Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell off στη Wall, με βαρίδι τις Tesla και Alphabet – Στο -1,6% S&P 500, o Nasdaq -2,5% - «Βουτιά» -12% για Tesla

Sell off στη Wall, με βαρίδι τις Tesla και Alphabet – Στο -1,6% S&P 500, o Nasdaq -2,5% - «Βουτιά» -12% για Tesla
Αρνητικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...
Ισχυρή πτώση σημειώνουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες την Τετάρτη 23 Ιουλίου, με τις δεικτοβαρείς Tesla και Alphabet να πιέζουν καθοδικά τη Wall Street…
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση -0,4% στις 40.215 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -1% στις 5.494 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολισθαίνει 1,9% στις 17.670 μον.

Στο ταμπλό, οι μετοχές της μητρικής της Google, Αlphabet, υποχωρούσαν περισσότερο από 4%, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα από το YouTube υποχώρησαν περισσότερο του αναμενομένου.
Στο μεταξύ, ισχυρή πτώση παρουσιάζει η Tesla (-12%) μετά τη μεγάλη πτώση στα κέρδη, τα πλέον αδύναμα εδώ και επτά χρόνια.
Αυτές οι εκθέσεις αποτελούν μια πρώτη γεύση για την πορεία των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης κατά β’ τρίμηνο 2024.
Σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική, οι επενδυτές εκτιμούν πως η πρώτη επιτοκιακή μείωση θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
«Έχετε μείνει με μια οικονομία που συνεχίζει να αναπτύσσεται, εταιρείες που συνεχίζουν να διαχειρίζονται το περιβάλλον πολύ, πολύ καλά και μια αγορά που το αντικατοπτρίζει αυτό στις αυξημένες αποτιμήσεις της» δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής και οικονομολόγος της Solus Alternative Asset Management, Dan Greenhaus.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύεται 0,69% στα 81,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,38% στα 2.416 δολάρια ανά ουγκιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί οριακά έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται αισθητά έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί τρεις μονάδες βάσης, στο 4,22%.

Στα μάκρο, μείωση 2,5% κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε σε 96,8 δισ. δολ. σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,3 δισ. δολ. στα 172,3 δισ. δολ. ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 1,7 δισ. δολ. στα 269,2 δισ. δολ.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Econoday ήταν για μείωση του ελλείμματος στα 98 δισ. δολ. από 99,4 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.
Επίσης, κατά 0,2% ενισχύθηκαν τα αποθέματα χονδρικής στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου.
Τον Μάιο είχαν σημειώσει άνοδο 0,6% σε σχέση με τον Απρίλιο.
Τέλος, χαμηλότερα κινήθηκαν οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, καθώς η άνοδος στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων αρχίζει να ασκεί πιέσεις στην αγορά.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις υποχώρησαν 0,6%, στον εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο ρυθμό των 617.000 κατοικιών τον Ιούνιο από 621.000 τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης