Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ρωσικής ισχύος στη Μαύρη Θάλασσα - Το επικίνδυνο παιχνίδι των βρετανικών Typhoon σταμάτησε στη θέα του ... SU - 27

Επίδειξη ρωσικής ισχύος στη Μαύρη Θάλασσα - Το επικίνδυνο παιχνίδι των βρετανικών Typhoon σταμάτησε στη θέα του ... SU - 27
Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τους εναέριους στόχους ως ένα στρατηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 και δύο μαχητικά Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας
Το ρωσικό μαχητικό Su-27 έτρεψε σε άτακτο φυγή ένα αναγνωριστικό RC-135 και δύο μαχητικά Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που πλησίαζαν τα ρωσικά σύνορα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Τα βρετανικά αεροσκάφη προέβησαν σε οπισθοχώρηση καθότι δεν τους επετράπη η παραβίαση των κρατικών συνόρων, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/7 το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
«Στις 24 Ιουλίου, ρωσικά μέσα ελέγχου εναέριου χώρου στη Μαύρη Θάλασσα εντόπισαν εναέριους στόχους που πλησίαζαν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας», τονίζει σχετικά η δήλωση.
Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τους εναέριους στόχους ως ένα στρατηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 και δύο μαχητικά Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
«Καθώς το ρωσικό μαχητικό πλησίαζε, ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη έκαναν στροφή από τα ρωσικά κρατικά σύνορα. Το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας του. Δεν υπήρξε παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», συμπλήρωσε η Μόσχα.
Η πτήση του ρωσικού μαχητικού πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου πάνω από ουδέτερα ύδατα, χωρίς να διασχίζει αεροπορικές διαδρομές ή να πλησιάζει επικίνδυνα αεροσκάφη ξένου κράτους, καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης