Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buch (SSM): Εργαζόμαστε εντατικά για να αντιμετωπίζουμε τα γεωπολιτικά ρίσκα

Buch (SSM): Εργαζόμαστε εντατικά για να αντιμετωπίζουμε τα γεωπολιτικά ρίσκα
Οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις στη φήμη ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σημείωσε η πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Claudia Buch
Σε ένα νέο πλαίσιο για το πώς τα γεωπολιτικά ρίσκα επηρεάζουν τα κεφάλαια και τη ρευστότητα των τραπεζών εργάζεται η πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), Claudia Buch.
«Εργαζόμαστε εντατικά για να εξελίξουμε ένα πλαίσιο που εμείς ως επόπτες θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε για να αντιμετωπίζουμε τα γεωπολιτικά ρίσκα» ανέφερε σε διαδικτυακή εκδήλωση του Peterson Institute of International Economics.
Η Buch είπε ότι δεν θα κάνει σχόλια για μεμονωμένες τράπεζες, αλλά τόνισε ότι η Ρωσία αποτελεί καλό παράδειγμα για το πώς έχουν αλλάξει τα ρίσκα.
Οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις στη φήμη ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος αφήνοντας την εκτεθειμένη σε πρόστιμα που θα μπορούσαν να πλήξουν το κεφάλαιο και τη ρευστότητα, σημείωσε η Buch.
Όπως ανέφερε, η ΕΚΤ ζήτησε από νωρίς τις τράπεζες να αποχωρήσουν από τη Ρωσία και να μειώσουν την έκθεσή τους στη χώρα, το οποίο συνέβη σε πολλές περιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης