Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιάσκο μεγατόνων για Ισραήλ: H Hezbollah διείσδυσε σε αεροπορική βάση, αποκάλυψε απόρρητα σχέδια, εξέθεσε τον «αόρατο διοικητή»

Φιάσκο μεγατόνων για Ισραήλ: H Hezbollah διείσδυσε σε αεροπορική βάση, αποκάλυψε απόρρητα σχέδια, εξέθεσε τον «αόρατο διοικητή»
Έκθετο το Ισραήλ, η Hezbollah εξέθεσε απόρρητες πληροφορίες ασφαλείας - Αποκαλύφθηκε η ως τώρα άγνωστη ταυτότητα του διοικητή της βάσης
Ως ένα από τα μεγαλύτερα φιάσκο ασφαλείας για την κυβέρνηση Netanayhu, χαρακτηρίζεται η διείσδυση αναγνωριστικών αεροσκαφών της Hezbollah στην αεροπορική βάση Ramat David, στο Βόρειο Ισραήλ.
Μάλιστα, το Γραφείο Τύπου της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου δημοσίευσε την Τετάρτη 24/7 εναέρια πλάνα της ισραηλινής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης που σαρώθηκε από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της την προηγούμενη μέρα.
Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επιχείρηση κατασκοπείας από τη Hezbollah, κατά την οποία εκθέτει το Ισράηλ δημοσιεύοντας στα media της απόρρητο υλικό.


Έκθετο το Ισραήλ - Η Hezbollah εξέθεσε απόρρητες πληροφορίες ασφαλείας


Το βίντεο που καταγράφηκε από το drone Hoopoe, το οποίο απέφυγε επιτυχώς τα ισραηλινά συστήματα επιτήρησης και αναχαίτισης για τρίτη φορά, έδειξε όλες τις εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την αεροπορική βάση Ramat David.
Σύμφωνα με τα Στρατιωτικά Μέσα της σιιτικής οργάνωσης, η αεροπορική βάση περιλαμβάνει τη βάση Eizar Weissman, με την κωδική ονομασία "Wing Number 1".
Ακολούθως η Hezbollah διέρρευσε λεπτομερείς πληροφορίες για την αεροπορική βάση,με έμφαση στις εναέριες ειδικότητες και τους στρατιωτικούς σχηματισμούς της, τα μαχητικά αεροσκάφη τα ελικόπτερα, τα ιπτάμενα μεταφοράς και διάσωσης, τα ελικόπτερα ναυτικής επιτήρησης και τα επιθετικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Αποκαλύφθηκε η άγνωστη ταυτότητα του διοικητή της βάσης

Μάλιστα, στο βίντεο εκτίθεται πληροφορίες σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της βάσης και οι αξιωματούχοι της ονομαστικά, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού διοικητή της, συνταγματάρχη Asaf Eishd.
Αυτή η αποκάλυψη προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση, διότι η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα την πραγματική ταυτότητα του διοικητή της αεροπορικής βάσης, ενώ όλοι τον ξέρουν με το παρατσούκλι του δηλάδή ως «Ισραηλινό GLZ».

88f8e094-25d3-41d4-8071-03e460ef4254.webp

Ταυτόχρονα αποκάλυψε κατοικίες αξιωματικών, το οχυρωμένο κτίριο διοίκησης και το κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τη λειτουργία του Iron Dome

Μεταξύ των πιο εμφανών αποκαλύψεων από το βίντεο του Hoopoe [«Τσαλαπετεινός», το όνομα του αναγνωριστικού drone της Hezbollah] ήταν οι τοποθεσίες των πλατφορμών Iron Dome μέσα στη βάση, η αποθήκευση πυρομαχικών, τα κέντρα διοίκησης μοίρας και τα γκαράζ, τα κέντρα προετοιμασίας και τα τεχνικά τμήματα, οι θόλοι ραντάρ αεροναυτιλίας, τα τμήματα συντήρησης και οι θέσεις καυσίμων για μαχητικά αεροσκάφη.
Σε άλλο σημείο, το οπτικό αποτυπώνει μια νυχτερινή σάρωση της ισραηλινής αεροπορικής βάσης.
Η Hezbollah τελείωσε το ειδικό επεισόδιο με τη φράση «Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο από τον ιστό μιας αράχνης», μια ατάκα του Γενικού της Γραμματέα Sayyed Hassan Nasrallah, από την ομιλία του στην επέτειο της «απελευθέρωσης του νότιου Λιβάνου από την ισραηλινή κατοχή», στις 25 Μαΐου του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης