Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακτιβιστές στην Πολωνία ζητούν τη χαλάρωση του νόμου για τις αμβλώσεις – Δεν πέρασε ο νόμος στη βουλή και ξεχύθηκαν στους δρόμους

Ακτιβιστές στην Πολωνία ζητούν τη χαλάρωση του νόμου για τις αμβλώσεις – Δεν πέρασε ο νόμος στη βουλή και ξεχύθηκαν στους δρόμους

Πριν από μια εβδομάδα η Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου απέρριψε ένα νομοσχέδιο που θα αποποινικοποιούσε τις αμβλώσεις

Σχετικά Άρθρα
Χιλιάδες άνθρωποι στη Βαρσοβία ζήτησαν χαλάρωση του νόμου για τις αμβλώσεις μετά την απόρριψη σχετικού νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο.
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν σε πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της περιοριστικής νομοθεσίας.
Δύο εβδομάδες μετά την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για την απελευθέρωση των δικαιωμάτων των αμβλώσεων στην Πολωνία, εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν δράση διαμαρτυρίας.
Πολωνικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών κάλεσαν επίσης σε πανεθνικές διαδηλώσεις.
Στη Βαρσοβία, πραγματοποιήθηκε δράση διαμαρτυρίας κατά της απόρριψης από το κοινοβούλιο της πρότασης που αποσκοπούσε στην αλλαγή του νόμου για τις αμβλώσεις.
Η δράση έλαβε χώρα την τελευταία ημέρα της συνόδου του Sejm πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών.
Πριν από μια εβδομάδα, η Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου απέρριψε ένα νομοσχέδιο που θα αποποινικοποιούσε τις αμβλώσεις, σύμφωνα με το οποίο όποιος βοήθησε μια γυναίκα να διακόψει την εγκυμοσύνη της δεν θα υπόκειται σε ποινική δίωξη.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Tusk έκανε σχέδια για αλλαγή του νόμου για τις αμβλώσεις ως προεκλογική υπόσχεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης