Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qusra: Ισραηλινοί έποικοι επιτίθενται σε ξένους εθελοντές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Qusra: Ισραηλινοί έποικοι επιτίθενται σε ξένους εθελοντές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ήταν δύο ημέρες αφότου το Διεθνές Δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την παρουσία του Ισραήλ στα κατεχόμενα

Σχετικά Άρθρα
Στις 21 Ιουλίου, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μια ομάδα Παλαιστινίων αγροτών περιποιούνταν τον ελαιώνα τους κοντά στην Κουσρά, ένα παλαιστινιακό χωριό περίπου 16 χιλιόμετρα νότια της Ναμπλούς, πριν η μέρα πάρει μια βίαιη τροπή.
Μια διεθνής ομάδα οκτώ εθελοντών από το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης - μια ομάδα που αναπτύσσει ανθρώπους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για να σχηματίσει μια «προστατευτική παρουσία» για Παλαιστίνιους που κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν τη βία - βοηθούσε τους αγρότες εκείνη την ημέρα, χωρίς να γνωρίζουν ότι κάποιοι από αυτούς θα καταλήγουν στα κρεβάτια του νοσοκομείου μέχρι το βράδυ.
Ήταν δύο ημέρες αφότου το Διεθνές Δικαστήριο έκρινε «παράνομη» την παρουσία του Ισραήλ στα κατεχόμενα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που το παγκόσμιο δικαστήριο εκδίδει θέση για τη νομιμότητα της 57χρονης κατοχής.
Οι Παλαιστίνιοι αγρότες καθάρισαν καμένες ελιές από τη γη τους που έβαλαν φωτιά παράνομοι Ισραηλινοί έποικοι ως μέσο περαιτέρω καταστροφής της εύθραυστης οικονομίας της Παλαιστίνης.
Ωστόσο, οι εργασίες επισκευής τους διέκοψαν μια ομάδα περίπου δέκα Ισραηλινών εποίκων που κατέβηκαν από τον κοντινό παράνομο οικισμό που ονομάζεται Esh Kodesh, με ρόπαλα, μεταλλικούς σωλήνες και πέτρες στα χέρια τους.
Επιτέθηκαν βίαια στους αγρότες και τους εθελοντές, χτυπώντας έναν Γερμανό υπήκοο στο πρόσωπο και το χέρι με μεταλλικό σωλήνα και ξυλοκοπώντας δύο Αμερικανούς εθελοντές με ξύλινα ρόπαλα.
Μια τέταρτη Αμερικανίδα εθελόντρια τραυματίστηκε από πέτρες που εκσφενδόνισαν οι έποικοι, οι οποίοι έκλεψαν και το τηλέφωνό της μέσα στο χάος.
Μετά το ξέσπασμα της βίας, ισραηλινά στρατεύματα έφτασαν στο σημείο και πυροβόλησαν στον αέρα για να διώξουν τους εθελοντές και τους αγρότες, σύμφωνα με τον δήμαρχο του χωριού.
Ωστόσο, δεν έκαναν καμία σύλληψη, είπε η εθελοντική ομάδα.
Όταν οι ακτιβιστές προσπάθησαν να καλέσουν αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο, το αίτημά τους απορρίφθηκε, με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης να τους ενημερώνει ότι «ο στρατός τους ειδοποίησε ότι δεν χρειάζεται να στείλουν δυνάμεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης