Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση CNN: Προβάδισμα Trump έναντι της Kamala Harris, με 49% - 46%

Δημοσκόπηση CNN: Προβάδισμα Trump έναντι της Kamala Harris, με 49% - 46%
Στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση του CNN, τον Ιούνιο, ο Ρεπουμπλικάνος είχε προβάδισμα 6% έναντι του Biden
Σχετικά Άρθρα
Προβάδισμα τριών (3) ποσοστιαίων μονάδων έναντι της Kamala Harris, δίνει στον Donald Trump η δημοσκόπηση του (φιλο-Δημοκρατικού) CNN, με 49% - 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στην πρόθεση ψήφου.
Από την έρευνα απορρέει πως οι ψηφοφόροι υποστηρίζουν την απόφαση του Joe Biden να παραιτηθεί αλλά και την επιλογή του να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το τέλος της θητείας του.

Επισημαίνεται πως στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοσκόπηση του CNN, τον Ιούνιο, ο Ρεπουμπλικάνος είχε προβάδισμα 6% έναντι του Biden.
Την Harris στηρίζει το 95% εκείνων που νωρίτερα δήλωναν ότι στήριζαν τον Biden, ενώ ο Donald Trump διατηρεί την στήριξη του 92% των προηγούμενων υποστηρικτών του. Όσοι δήλωναν προηγουμένως ότι δε θα υποστήριζαν ούτε τον Biden ούτε τον Ρεπουμπλικάνου, τώρα μοιράστηκαν με το 30% να στηρίζει την Harris και το 27% τον Donald Trump, και τους υπόλοιπους να λένε ότι θα ψήφιζαν κάποιον άλλον ή θα δε θα ψήφιζαν στις φετινές εκλογές.

Μεταξύ των ψηφοφόρων κάτω των 35 ετών, το 49% δήλωσε τον Ιούνιο ότι θα υποστήριζε τον Donald Trump και το 42% τον Biden, αλλά τώρα, το 47% υποστηρίζει την Harris έναντι του 43% που στηρίζει τον Ρεπουμπλικάνου.

Το ήμισυ από όσους υποστηρίζουν τη Harris στη νέα δημοσκόπηση (50%) υποστηρίζουν ότι η ψήφος τους είναι περισσότερο υπέρ της παρά εναντίον του Ρεπουμπλικάνου. Αυτή είναι μια δραματική αλλαγή σε σύγκριση με τη δυναμική της κούρσας Biden - Trump. Μεταξύ των υποστηρικτών του Biden στη δημοσκόπηση του CNN τον Ιούνιο, μόλις το 37% είπε ότι η ψήφος τους ήταν κυρίως για να εκφράσουν την υποστήριξη στον πρόεδρο.


screenshot_2024-07-24_212605.png

screenshot_2024-07-24_212515.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης