Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ναζιστική οργάνωση Λευκή Εξουσία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία της πρώην Ουκρανής βουλευτού Irina Farion

Η ναζιστική οργάνωση Λευκή Εξουσία ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία της πρώην Ουκρανής βουλευτού Irina Farion
Ο αφηγητής του βίντεο διακιολόγησε τη δολοφονία της Farion λέγοντας ότι «υποκινεί το μίσος στο εσωτερικό της ουκρανικής κοινωνίας»
Σχετικά Άρθρα
Την ευθύνη για τη δολοφονία της πρώην βουλεύτριας της Rada και Ουκρανής εθνικίστριας Irina Farion ανέλαβαν οι «εθνικοσοσιαλιστές» του νεοναζιστικού κινήματος NS/WP (Εθνικοσοσιαλισμός/Λευκή Εξουσία).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Strana, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram της οργάνωσης, υποτίθεται ότι αποτυπώνει τη στιγμή της δολοφονίας της Farion.
Το βίντεο περιλαμβάνει ένα απόσπασμα δέκα δευτερολέπτων όπου ακούγονται γυναικείες κραυγές.
Ο αφηγητής του βίντεο διακιολόγησε τη δολοφονία της Farion λέγοντας ότι «υποκινεί το μίσος στο εσωτερικό της ουκρανικής κοινωνίας».
Παράλληλα, στηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και δηλώνει ότι πολεμά τον «εσωτερικό εχθρό».
Επισημαίνεται ότι η Farion πυροβολήθηκε στον κρόταφο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της.
Το βράδυ της 20ης Ιουλίου πέθανε στο νοσοκομείο, υποκίπτοντας στα τραύματά της.
Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης βρισκόταν σε αναμονή στην είσοδο της Farion για περίπου μια εβδομάδα, περιμένοντας να βγει στο δρόμο.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Igor Klimenko αναφέρθηκε σε ποικίλα κίνητρα που οδήγησαν στη δολοφονία της πρώην βουλευτή του Verkhovna Rada Iryna Farion, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής εχθρότητας και των κοινωνικοπολιτικών δραστηριοτήτων της.
Αργότερα, το υπουργείο δημοσίευσε μια περιγραφή του φερόμενου ως δράστη.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα η Farion - Οι ύβρεις κατά Ρωσόφωνων και η παραλίγο ... απόλυση

Το φθινόπωρο του 2023, η Farion βρέθηκε στο επίκεντρο δριμείας κριτικής καθώς εξαπέλυσε δημόσιες προσβολές κατά των Ρωσόφωνων Ουκρανών.
Εκείνη την εποχή, απολύθηκε από το Πολυτεχνείο του Lviv, αλλά αργότερα το δικαστήριο αποφάσισε να την επαναφέρει στη θέση της.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον της πρώην βουλευτή βάσει πολλών άρθρων, ιδίως για παραβίαση της ισότητας των πολιτών με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την περιφερειακή τους καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την αναπηρία και άλλους λόγους.
Στα τέλη Ιανουαρίου, είχε νέο ρωσοφοβικό ξέσπασμα κατά τωνρωσόφωνων πολιτών, αφού δήλωσε ότι η παρουσία τους είχε μετατρέψει το Lviv σε «πόλη των σαμποτέρ».
Τον Απρίλιο, το Περιφερειακό Δικαστήριο Galitsky του Lviv διαπίστωσε ότι οι προσβλητικές δηλώσεις της Farion συνέβαλαν στη «διαίρεση της ουκρανικής κοινωνίας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης