Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε Assad: Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή - Συνάντηση - έκπληξη στο Κρεμλίνο και η μεσολάβηση στον Erdogan

tags :
Putin σε Assad: Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή - Συνάντηση - έκπληξη στο Κρεμλίνο και η μεσολάβηση στον Erdogan
O Putin υποδέχθηκε τον Σύρο ομόλογό του στο Κρεμλίνο

O Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin είχε συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του Bashar Al Assadστο Κρεμλίνο, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο Τύπου.
«Με ενδιαφέρει πολύ η γνώμη σας για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.
Δυστυχώς, υπάρχει μια τάση προς κλιμάκωση, αυτό το βλέπουμε και αυτό αφορά άμεσα και τη Συρία», ανέφερε ο Putin στον Assad.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη.
«Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο και στην περιοχή της Ευρασίας σήμερα, η σημερινή μας συνάντηση είναι πολύ σημαντική για να συζητήσουμε για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις εξελίξεις αυτών των γεγονότων, να συζητήσουμε τις πιθανές προοπτικές και τα σενάρια», τόνισε από την πλευρά του ο Σύρος πρόεδρος στον Putin.

Γιατί πήγε στη Μόσχα ο Assad

Η Ρωσία υπήρξε βασικός σύμμαχος του προέδρου Assad κατά τη διάρκεια του συριακού εμφυλίου πολέμου, βοηθώντας τον να ανακτήσει τον έλεγχο της χώρας μετά την εξέγερση που ξεκίνησε το 2011.
Αλλά γιατί βρίσκεται στη Μόσχα τώρα;
Ο πρόεδρος Άσαντ δήλωσε ότι η επίσκεψη σηματοδοτεί την επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού.
Αλλά φαίνεται ότι υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό, σχολιάζει το SkyNews.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, υπήρξε μια αναφορά σε μια τουρκική εφημερίδα ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ενεργήσει ως οικοδεσπότης και διαμεσολαβητής για μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Assad και του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan τον Αύγουστο.
Η Τουρκία υποστηρίζει τους αντιπάλους του Σύρου ηγέτη στον συριακό πόλεμο και εξακολουθεί να προστατεύει ορισμένους αντάρτες στα βορειοδυτικά της χώρας.

Putin o ειρηνοποιός;

«Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο συνολικά και στην Ευρασιατική περιοχή, η συνάντησή μας φαίνεται πολύ σημαντική για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της εξέλιξης αυτών των γεγονότων, να συζητήσουμε πιθανές προοπτικές και σενάρια», ανέφερε ο πρόεδρος Assad στον Ρώσο ηγέτη.
Ο ηγέτης της Συρίας είναι ο τελευταίος σε μια σειρά από ισχυρούς άνδρες του πλανήτη που θα συναντηθούν με τον Ρώσο πρόεδρο, γεγονός που πιθανότατα θα προκαλέσει ανησυχία στους δυτικούς διπλωμάτες.
Πριν από τον Assad, οι πιο πρόσφατοι προσκεκλημένοι του Προέδρου Putin στο Κρεμλίνο ήταν ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi και ο Ούγγρος Viktor Orban, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης