Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Κίνας προς μέλη ΝΑΤΟ: «Μακριά από την Ταϊβάν, αν δεν θέλετε να... πυροβολήσετε τα πόδια σας»

Προειδοποίηση Κίνας προς μέλη ΝΑΤΟ: «Μακριά από την Ταϊβάν, αν δεν θέλετε να... πυροβολήσετε τα πόδια σας»
Παρατείνετε τον ουκρανικό πόλεμο για να γεμίζετε τις... τσέπες σας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ προς τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ
Διπλό μήνυμα διαπίστωσης και αυστηρής προειδοποίησης, έστειλε η Κίνα προς τις χώρες - μέλη του ΝΑΤ, οι οποίες όπως επισημαίνει παρατείνουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία μέσω προμηθειών όπλων, επιτρέποντας έτσι στις αμυντικές τους βιομηχανίες να πλουτίζουν!
Η δήλωσή έγινε από τον εκπρόσωπο του Κινέζου υπουργού Άμυνας Zhang Xiaogang σε ενημέρωση δημοσιογράφων.
«Η Κίνα διατήρησε πάντα μια αμερόληπτη και δίκαιη θέση για το ζήτημα της Ουκρανίας· καλούμε ενεργά για ειρηνευτικές συνομιλίες, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί ευρέως από τη διεθνή κοινότητα», σημείωσε, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της συνόδου του ΝΑΤΟ.
«Αντίθετα, οι χώρες του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά, βλέποντας αυτό ως την ευκαιρία τους να επωφεληθούν οικονομικά από τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Zhang.

Η Συμμαχία θα πρέπει να κοιταχτεί καλά στον καθρέφτη, αντί να κατηγορεί την Κίνα ότι εμπλέκεται στη σύγκρουση στην Ουκρανία, συνέχισε.

«Προειδοποιούμε το ΝΑΤΟ να μην αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, να αμφισβητήσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Κίνας και να σπιλώσει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της Κίνας, διαφορετικά, η Συμμαχία θα πυροβολήσει τα ίδια της τα πόδια», επεσήμανε ο Zhang.
Τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δήλωσαν στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής του μπλοκ στην Ουάσιγκτον που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για να συζητήσουν πιθανούς τομείς συνεργασίας και κοινές προκλήσεις ασφαλείας.
Το ΝΑΤΟ ισχυρίστηκε επίσης ότι η Κίνα έθετε «συστημικές προκλήσεις για την ευρωατλαντική ασφάλεια».
Το έγγραφο σημείωσε επίσης ότι η Κίνα πρέπει να σταματήσει να παρέχει υλική και πολιτική υποστήριξη στη Ρωσία στην ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, καθώς και να τερματίσει την εξαγωγή αγαθών διπλής χρήσης στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης