Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ισπανία ενισχύει την αεράμυνα της Ουκρανίας με συστήματα αεράμυνας Hawk τον Σεπτέμβριο και με άρματα μάχης Leopard 2A4

Η Ισπανία ενισχύει την αεράμυνα της Ουκρανίας με συστήματα αεράμυνας Hawk τον Σεπτέμβριο και με άρματα μάχης Leopard 2A4

Συνεπής η Ισπανία απέναντι στην… Ουκρανία

Σχετικά Άρθρα
Η Ισπανία θα ενισχύσει την αεράμυνα της Ουκρανίας με μια μπαταρία συστημάτων αεράμυνας Hawk.
Αυτό ανακοίνωσε η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Margarita Robles κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας Rustem Enverovych Umerov
Οι Υπουργοί συζήτησαν για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια για τις ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων μελλοντικών παραδόσεων στρατιωτικού εξοπλισμού.
H Robles δήλωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για να έχει μια πλήρως λειτουργική μπαταρία αεράμυνας Hawk τον Σεπτέμβριο, η οποία θα αυξήσει τις δυνατότητες της ουκρανικής αεράμυνας.
Σημείωσε επίσης τη σημαντική πρόοδο στην εκπαίδευση των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων.
Μέχρι στιγμής, η Ισπανία έχει εκπαιδεύσει 5.000 Ουκρανούς στρατιώτες.
Από την πλευρά του, ο Umierov παρείχε ενημέρωση για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και τις επείγουσες ανάγκες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ευχαρίστησε την Ισπανία για τη σημαντική και άνευ όρων υποστήριξή της στη χώρα.
Προηγουμένως, η ισπανική κυβέρνηση απέστειλε μια νέα παρτίδα στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, η οποία περιελάμβανε 10 κύρια άρματα μάχης Leopard 2A4 που επισκευάστηκαν και αποκαταστάθηκαν στο εργοστάσιο Santa Bárbara Sistemas στη Σεβίλλη.

Σύστημα αεράμυνας Hawk στην Ουκρανία

Η Ισπανία ήταν η πρώτη χώρα που μετέφερε συστήματα αεράμυνας MIM-23 Hawk το 2022.
Η αεράμυνα της Ουκρανίας χρησιμοποιεί αυτά τα SAM για την προστασία πόλεων και στρατηγικών τοποθεσιών από ρωσικούς πυραύλους κρουζ και drones.
Στις αρχές Ιουλίου, η Διοίκηση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε ότι μία από τις μονάδες που ήταν οπλισμένες με το HAWK SAM είχε ήδη καταρρίψει 14 ρωσικούς πυραύλους κρουζ και 40 drones καμικάζι Shahed.
Τα Βελτιωμένα συστήματα Φάσης ΙΙΙ Hawk εισέρχονται στην υπηρεσία της Ουκρανίας. Παρά την ηλικία τους, τα συστήματα διατήρησαν τη σημασία τους λόγω του εκσυγχρονισμού μεγάλης κλίμακας που έλαβε χώρα κατά τη δεκαετία του 1990.
Η βάση του στοιχείου SAM αντικαταστάθηκε με μια ψηφιακή και ενσωματώθηκαν πιο σύγχρονα ραντάρ και μια θέση διοίκησης.
Το Hawk Phase III είναι ικανό να αναχαιτίζει εναέριους στόχους σε εμβέλεια 40 km με μέγιστο υψόμετρο 18 km.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης