Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Το 71% βγάζει τον μήνα δύσκολα – Κόβουν βενζίνες, ψάχνουν δεύτερη δουλειά και χρεώνουν τις πιστωτικές οι Αμερικανοί

Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ: Το 71% βγάζει τον μήνα δύσκολα – Κόβουν βενζίνες, ψάχνουν δεύτερη δουλειά και χρεώνουν τις πιστωτικές οι Αμερικανοί

Χειρότερη η κατάσταση από την ύφεση του 2008

Σχετικά Άρθρα
Θυμάστε πόσο επώδυνη ήταν η Μεγάλη Ύφεση;
Το 2008 και τα αμέσως επόμενα χρόνια ήταν σίγουρα ένα πολύ σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία των ΗΠΑ, αλλά μια νέα μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό των Αμερικανών που ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο σήμερα από ό,τι ήταν τότε.
Αργά αλλά σταθερά, η αγοραστική δύναμη εξασθενεί και το βιοτικό επίπεδο των Αμερικανών πέφτει.
Δυστυχώς, τώρα έχουν φτάσει σε ένα σημείο όπου ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ΗΠΑ αγωνίζεται πραγματικά να τα βγάλει πέρα.

Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση

Πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν τακτικά ότι δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα.
Σχεδόν τέσσερις στους δέκα (39%) των ενηλίκων των ΗΠΑ λένε ότι ανησυχούν τις περισσότερες ή όλες τις φορές ότι το εισόδημα της οικογένειάς τους δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει τα έξοδα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN.
Αυτό είναι υψηλότερο από το 28% που εξέφρασε αυτές τις ανησυχίες τον Δεκέμβριο του 2021 και είναι παρόμοιο με τους αριθμούς που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης (37%).
Για να αντεπεξέλθουν, σημαντικά μερίδια Αμερικανών δήλωσαν ότι προσθέτουν δευτερεύουσες θέσεις εργασίας, περιορίζουν την οδήγηση και αυξάνουν τα έξοδα στις πιστωτικές κάρτες.

Ακόμη πιο ανησυχητικά αποτελέσματα

Άλλες πρόσφατες έρευνες έχουν καταλήξει σε αποτελέσματα που είναι ακόμη πιο ανησυχητικά.
Για παράδειγμα, εταιρεία δημοσκοπήσεων είχε ανακοινώσει ότι ένα τεράστιο 71% των Αμερικανών αγχώνονται για την «ικανότητά τους να αντέχουν οικονομικά τα καθημερινά τους έξοδα» …
Το 71% των Αμερικανών λέει ότι αγχώνεται από την ικανότητά τους να αντέξουν οικονομικά τα καθημερινά τους έξοδα.
Οι Αμερικανοί ξοδεύουν τακτικά χρήματα σε είδη παντοπωλείου, λογαριασμούς τηλεφώνου, κοινόχρηστα, βενζίνη και πληρωμές ενοικίων/υποθηκών.
Οι λογαριασμοί των παντοπωλείων απογοητεύουν τους Αμερικανούς περισσότερο από κάθε άλλο κανονικό κόστος.
Οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, οι πληρωμές ενοικίων/υποθηκών, οι πληρωμές βενζίνης και ασφάλισης συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα των πιο ενοχλητικών δαπανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης