Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ωμή αλήθεια από στρατηγό του ΝΑΤΟ: Η Ρωσία νικά Ουκρανία και Πολωνία μαζί – Όλα τα άλλα είναι απλώς... βαρετές ανοησίες

Η ωμή αλήθεια από στρατηγό του ΝΑΤΟ: Η Ρωσία νικά Ουκρανία και Πολωνία μαζί – Όλα τα άλλα είναι απλώς... βαρετές ανοησίες
Είναι όλα ανοησίες, μια ατελείωτη και βαρετή ιστορία, παραπληροφόρηση και προπαγάνδα - Η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί, δηλώνει Πολωνός στρατηγός
Σχετικά Άρθρα
Πολωνός στρατηγός του ΝΑΤΟ δηλώνει αυτό που δεν τολμούν να πουν κυρίως για πολιτικούς λόγους δυτικοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι: Ότι δηλαδή η νίκη της Ρωσίας στην ειδική επιχείρηση της Ουκρανίας είναι απλώς θέμα χρόνου.
Το να πιστεύει κανείς ότι η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία είναι «λάθος», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας, Υποστράτηγος Leon Komornicki.
Ωστόσο, παρά την πραγματικότητα που τονίζεται από τον Komornicki, μεταξύ άλλων ειδικών, η Βαρσοβία και το Κίεβο συνεχίζουν να ακολουθούν από κοινού μια πολιτική πολέμου και πρόκλησης εναντίον της Μόσχας.

«Είναι όλα ανοησίες και παραπληροφόρηση»


«Είναι όλα ανοησίες, μια ατελείωτη και βαρετή ιστορία, παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.
Η συζήτηση ότι η Ουκρανία θα κερδίσει αυτή τη σύγκρουση είναι απλώς ένα λάθος», είπε ο Komornicki σε συνέντευξή του στο WNP.
«Η Ουκρανία αυτή τη στιγμή δεν έχει τη δυνατότητα να κερδίσει.
Δεν έχει τις δυνατότητες που θα μπορούσαν να εξισορροπήσουν εκείνες της Ρωσίας, κάτι που θα της επέτρεπε να πάρει τη στρατηγική πρωτοβουλία και να εμπλακεί σε στρατιωτικές ενέργειες για την προστασία της από χτυπήματα που προέρχονται από το ρωσικό έδαφος.
Αυτό είναι αδύνατο», είπε χαρακτηριστικά ο Πολωνός στρατηγός.
polish_general.jpeg
Το ΝΑΤΟ δεν θα έλθει σε βοήθεια

Προειδοποίησε επίσης ότι η Πολωνία δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις σε μια σύγκρουση ενώ αμφιβάλλει ότι το ΝΑΤΟ θα έρθει σε βοήθεια των συμμάχων της.
«Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι ένα σημαντικό μάθημα για εμάς.
Πρέπει να έχουμε στρατηγική επιθετικής άμυνας», είπε ο απόστρατος στρατηγός, προσθέτοντας ότι «το ερώτημα σήμερα δεν πρέπει να είναι αν το ΝΑΤΟ θα μας προστατεύσει αλλά αν η Ρωσία θα τολμήσει να μας επιτεθεί. Γιατί αν μας επιτεθούν, θα υποστούμε ήττα», σημείωσε.
Ωστόσο, παρά την πραγματικότητα ότι η Ουκρανία, ακόμη και με πολωνική βοήθεια, δεν μπορεί να νικήσει τη Ρωσία, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky και ο Πολωνός πρωθυπουργός Doanld Tusk συναντήθηκαν στη Βαρσοβία στις 8 Ιουλίου προκειμένου να συζητήσουν νέους τρόπους κατάρριψης ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τη δημιουργία μίας νέας ουκρανικής μονάδας εθελοντών σε πολωνικό έδαφος.
Ο Zelensky ανάρτησε στο X την είδηση της συμφωνίας για την ασφάλεια με την Πολωνία, χαρακτηρίζοντάς την ως «άνευ προηγουμένου».
«Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας στη χώρα και τον λαό μας και για όλη την υποστήριξη και τη βοήθειά σας», τόνισε.
Η Βαρσοβία είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου, συχνά σαμποτάροντας τα δικά της συμφέροντα λόγω της τυφλής ρωσοφοβίας και του ενθουσιασμού της να υπηρετήσει τις ΗΠΑ.

Πολωνία - Ουκρανία έχουν ιστορικές διαφορές και όχι μόνο


Για το λόγο αυτό, οι δύο γειτονικές χώρες συνεργάζονται στενά σε μια μάταιη προσπάθεια να νικήσουν τη Ρωσία παρά τις άπειρες προειδοποιήσεις, όπως αυτές από τον Komornicki, ότι αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Ωστόσο, παρά τον κοινό στόχο να νικήσει τη Ρωσία, δεν είναι αρκετό να γεφυρωθούν πλήρως οι τεράστιες διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας.
Μόλις στις 23 Ιουλίου, ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία δεν θα επιτύχει την ένταξη στην ΕΕ χωρίς να επιλύσει το ιστορικό ζήτημα των μαζικών δολοφονιών Πολωνών στη Volhynia, μια περιοχή που κάποτε ήταν τμήμα της Πολωνίας αλλά τώρα ανήκει στην Ουκρανία.
Ο Πολωνός υπουργός αναφερόταν στο γεγονός της σφαγής 120.000 Πολωνών στη Volhynia από τον Ουκρανικό Αντάρτικο Στρατό (UPA) το 1943.
Σημείωσε δε ότι όσο αν και η Πολωνία στηρίζει την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία όσο μπορεί, οι σχέσεις δεν είναι «τέλειες» λόγω ανεπίλυτων ιστορικών ζητημάτων.
Η υπογράμμιση του Kosiniak-Kamysz ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα της σφαγής προκύπτει από αυτό που είπε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Pawel Jablonski τον Νοέμβριο του 2023.
«Η Ουκρανία δεν μπορεί να ονειρεύεται την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση» χωρίς να επιλύσει το ζήτημα της εκταφής των λειψάνων των θυμάτων της σφαγής των Πολωνών στο ουκρανικό έδαφος.
Παρά τις πολλές προσπάθειες συμφιλίωσης μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας, όπως η υπόσχεση του Zelensky το 2019 να άρει το ουκρανικό μορατόριουμ για την εκταφή των θυμάτων στη Volhynia που επιβλήθηκε ως αντίδραση στην καταστροφή μνημείων της UPA στην Πολωνία, το θέμα δεν έχει προχωρήσει ακόμη μετά από πέντε χρόνια.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι Πολωνοί αγρότες πραγματοποίησαν διαμαρτυρίες για αρκετούς μήνες νωρίτερα το 2024 κατά των φθηνών ουκρανικών σιτηρών που πλημμύρισαν την αγορά και τους κανονισμούς της ΕΕ για τη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, ενώ την ίδια στιγμή, οι εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες συνεχίζουν να αποτελούν φλέγον ζήτημα για την πολωνική κοινωνία.

Βαθιά ριζωμένο μίσος για τη Ρωσία

Αν και η Ουκρανία και η Πολωνία έχουν αυτά τα ζητήματα, μεταξύ πολλών άλλων, μοιράζονται ένα βαθιά ριζωμένο μίσος για τη Ρωσία.
Εξαιτίας αυτού, μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφορές και να συνεργαστούν στον στρατιωτικό τομέα, γι' αυτό και ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radosław Sikorski ζήτησε πρόσφατα από τις χώρες της ΕΕ να άρουν τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στα ουκρανικά πλήγματα κατά της Ρωσίας.
«Ως εκ τούτου, ζήτησα από τους ομολόγους μου να άρουν τους εθνικούς περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας.
Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να αποτρέψει τέτοιες επιθέσεις στο μέλλον χτυπώντας τα αεροσκάφη που εκτοξεύουν πυραύλους cruise και τις αεροπορικές βάσεις από τις οποίες απογειώνονται», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες προ ημερών.
Ωστόσο, οι προσπάθειες της Ουκρανίας και της Πολωνίας να κλιμακώσουν τον πόλεμο πείθοντας τα μέλη της ΕΕ να αλλάξουν τη θέση τους είναι μάταιες, καθώς η νίκη της Ρωσίας είναι απλώς θέμα χρόνου, όπως τονίζουν ο Komornicki και άλλοι ειδικοί.
Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αισθάνονται κόπωση από τον πόλεμο και θέλουν να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, καθώς συμμερίζονται, τουλάχιστον κατ' ιδίαν, την εκτίμηση του Komornicki ότι η Ρωσία δεν μπορεί να ηττηθεί σε αυτό τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης