Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη από Ρωσία: Προσκαλέσαμε την Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά κάποια μέλη του ΟΗΕ αρνήθηκαν

Αποκάλυψη από Ρωσία: Προσκαλέσαμε την Ουκρανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας αλλά κάποια μέλη του ΟΗΕ αρνήθηκαν
Η Ρωσία πρότεινε επίσης την πρόσκληση των χωρών της ΕΕ αλλά βρήκε ... τοίχο
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya αποκάλυψε ότι η Ουκρανία δεν προσκλήθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας με αντικείμενο την προμήθεια δυτικών όπλων στο Κίεβο, αλλά όχι με ευθύνη της Μόσχας.
Ειδικότερα, ο λόγος ήταν η διαμαρτυρία ενός εκ των μελών του Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία πρότεινε να προσκληθεί ένας Ουκρανός εκπρόσωπος στη σχετική διαδικασία.
Την ίδια στιγμή, ο Nebenzya υπενθύμισε ότι η Ουκρανία ήταν παρούσα στην τελευταία συνάντηση απλά και μόνο επειδή οι ΗΠΑ παρενέβησαν και δήλωσαν ότι ήταν απαραίτητο.
Αλλά τότε κανείς δεν μίλησε εναντίον αυτού - ακόμα και αν οι Ουκρανοί εκπρόσωποι δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν σωστά τη φόρμα για να ζητήσουν συμμετοχή στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ενθυμούμενοι αυτή την κατάσταση, αποφασίσαμε να απαλλάξουμε τους Ουκρανούς συναδέλφους μας από την ανάγκη να προετοιμαστούν και να στείλουν αίτημα συμμετοχής στη συνάντηση, καθώς αυτοί, σε αντίθεση με όλα τα άλλα μέλη του ΟΗΕ, έχουν προβλήματα με την επισημοποίησή της με τη μορφή που έχει η καθιερωμένη πρακτική», τόνισε με νόημα ο Nebenzya κατά τη διάρκεια της συνάντησης.
Η Ρωσία πρότεινε επίσης την πρόσκληση των χωρών της ΕΕ, αλλά ένα μη κατονομαζόμενο μέλος του Συμβουλίου τόνισε ότι η παρουσία τους θα ήταν μια ευκαιρία για να "ασκηθεί πίεση" στο Κίεβο και την ΕΕ και ως εκ τούτου ήταν απαράδεκτη.
Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας εξέφρασε τη λύπη του για την απουσία εκπροσώπων από αυτά τα μέρη της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης