Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μέσος μισθός στην Ουγγαρία αυξήθηκε κατά 15% - Από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δεκαετιών

Ο μέσος μισθός στην Ουγγαρία αυξήθηκε κατά 15% - Από τις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δεκαετιών

Η αύξηση των πραγματικών μισθών της τάξης του 8%

Σχετικά Άρθρα
Παρά την αναμενόμενη επιβράδυνση, οι Ούγγροι είδαν πραγματικά τα κέρδη τους να αυξάνονται τον Μάιο κατά σχεδόν 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Ο μέσος ακαθάριστος μισθός για έναν εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης έφτασε τα 652.000 φιορίνια (1.657 ευρώ), 14,8% υψηλότερος από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας (KSH).
Ο καθαρός μέσος μισθός έφτασε τα 433.600 φιορίνια.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 15% και ο εγγυημένος κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 10%, με τους εργοδότες να πρέπει να ανταποκριθούν στη μαζική άνοδο του πληθωρισμού.
Ωστόσο, η οικονομία δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να δικαιολογήσει συνεχείς αυξήσεις στο μέτωπο των μισθών και ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε επίσης, οπότε η αύξηση του Μαΐου ήταν έκπληξη.
Υπήρξαν επίσης ενδείξεις ότι η στενότητα στην αγορά εργασίας μειώνεται, αλλά τα στατιστικά των μισθών δείχνουν έντονα ότι οι ελλείψεις συνεχίζονται, δίνοντας το πάνω χέρι σε όσους αναζητούν εργασία.
Ο μέσος μισθός αυξήθηκε ακόμη περισσότερο από τον μέσο όρο.
Τα ακαθάριστα μέσα κέρδη ήταν 525.100 φιορίνια, σημειώνοντας αύξηση 16,9% σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο, ενώ το Portfolio αναφέρει ότι η καθαρή διάμεση τιμή ήταν 349.000 φιορίνια.
Η τάση των υψηλότερων μισθών αναμένεται να παραμείνει για το υπόλοιπο του έτους και λόγω του καλύτερου πληθωριστικού πληθωρισμού, αυτό θα μεταφραστεί σε πολύ υψηλότερη αγοραστική δύναμη για τους Ούγγρους.
Η αύξηση των πραγματικών μισθών της τάξης του 8% είναι μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης