Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημη πρόσκληση της Κίνας στη Βραζιλία να συμμετάσχει στην επενδυτική πρωτοβουλία Belt and Road

Επίσημη πρόσκληση της Κίνας στη Βραζιλία να συμμετάσχει στην επενδυτική πρωτοβουλία Belt and Road
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva δήλωσε ότι η κυβέρνησή του προετοιμάζει πρόταση για ένταξη στην κινεζική πρωτοβουλία υποδομών και επενδύσεων
Η Κίνα ελπίζει να συμμετάσχει η Βραζιλία στην πρωτοβουλία Belt and Road του Πεκίνου (Δρόμος του Μεταξιού) το συντομότερο δυνατό, δήλωσε την Πέμπτη (25/7/2024) η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva δήλωσε ότι η κυβέρνησή του προετοιμάζει πρόταση για ένταξη στην κινεζική πρωτοβουλία υποδομών και επενδύσεων.
«Η Βραζιλία είναι η χώρα του ποδοσφαίρου.
Η Κίνα καλωσορίζει τη Βραζιλία και την καλεί να ενταχθεί στην οικογένεια Belt and Road το συντομότερο δυνατό και προσβλέπει στη συνεργασία της Βραζιλίας στην πρωτοβουλία», δήλωσε η Κινέζα εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η Πρωτοβουλία Belt and Road είναι ένα παγκόσμιο έργο ανάπτυξης υποδομής που σχεδιάστηκε από την Κίνα το 2013.
Εμπνευσμένο από τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού, στοχεύει να συνδέσει την Κίνα με την Κεντρική Ασία, τη Ρωσία και την Ευρώπη μέσω ξηράς και με τη Νοτιοανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και Αφρική στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική δια θαλάσσης.
Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει περισσότερα από 150 κράτη, με 12 ακόμη να σκέφτονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης