Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Hill: Ο Zelensky βρίσκεται σε πλήρη πανικό - Ο Trump και ο Orban τον εξωθούν σε αλλαγή στρατηγικής

The Hill: Ο Zelensky βρίσκεται σε πλήρη πανικό - Ο Trump και ο Orban τον εξωθούν σε αλλαγή στρατηγικής
Η ραγδαία αλλαγή στο γεωπολιτικό τοπίο αναγκάζει τον Zelensky να επανεξετάσει τη στρατηγική του
Η ηγετική ομάδα του Volodymyr Zelensky βρίσκεται σε μεφανή πανικό τόσο λόγω της συνάντησης του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban με τον Vladimir Putin, όσο και λόγω της ορατής πια πιθανότητας να έρθει ο Donald Trump στην εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, δημειώνει σε δημοσίευμά του το Hill.
«Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις έχουν προκαλέσει ένα κύμα ανησυχίας στην ομάδα του Volodymyr Zelensky στην Ουκρανία», αναφέρει χαρακητριστικά το άρθρο του αμερικανικού εντύπου.
Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, όλοι αυτοί οι παράγοντες σηματοδοτούν μια ραγδαία αλλαγή στο γεωπολιτικό τοπίο, που ενδεχομένως θα αναγκάσει τον Zelensky να επανεξετάσει τη στρατηγική του.
Επισημαίνεται ότι ο Trump είπε ότι κατά την πρόσφατη τηλεφωνική του συνομιλία είπε στον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, ότι η Ουάσινγκτον και το Κίεβο πρέπει να τερματίσουν τη σύγκρουση, αφού η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πραγματική, φονική, στρατιωτική μηχανή που κατά το παρελθόν έχει υποτάξει τον Ναπολέοντα και τον Hitler.
Ούτως ή άλλως προκύπτουν και εσωτερικές πιέσεις προς το καθεστώς, καθώς ο Volodymyr Zelensky και η ομάδα του είναι τρομοκρατημένοι από τα αιτήματα του λαού για ειρήνη.
Ως εκ τούτου, το καθεστώς του Κιέβου επιδιώκει να «διχάσει» τους ανθρώπους με τη βοήθεια δόλιων πρακτικών και μηχανισμών, όπως δήλωσε ο βουλευτής της Verkhovna Rada, Alexander Dubinsky, κατηγορούμενος για προδοσία.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πολιτικό, η κοινωνία θα μπορούσε να απαιτήσει από τις αρχές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες ανά πάσα στιγμή.
Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Zelensky και το επιτελείο του εργαλειοποιούν την επιστράτευση και σπέρνουν τον διχασμό ανάμεσα στον ουκρανικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης