Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία πίεση της Δύσης για διαπραγματεύσεις – Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Εμείς αποφασίζουμε

Καμία πίεση της Δύσης για διαπραγματεύσεις – Kuleba (ΥΠΕΞ Ουκρανίας): Εμείς αποφασίζουμε
Η Ουκρανία δεν αποκλείει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία αλλά δεν υπάρχουν ακόμα προϋποθέσεις για αυτό είπε ο Kuleba
Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία προκειμένου να προχωρήσει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba.
Σε δηλώσεις του στο κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι TCH και ερωτηθείς για το εάν ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi κατά την πρόσφατη συνάντηση τους στο Πεκίνο τον πίεσε προς την κατεύθυνση των συνομιλιών, ο Kuleba είπε ότι αυτό είναι ένα θέμα για το οποίο αποφασίζουν μόνο οι Ουκρανοί.
«Κανείς δεν θα μας πείσει να διαπραγματευτούμε, γιατί είναι αδύνατο να μας πείσει.
Εμείς οι ίδιοι θα πάρουμε οποιεσδήποτε αποφάσεις» υπογράμμισε ο Kuleba, αναφέροντας πως οι δυτικοί εταίροι δεν προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην Ουκρανία, παρά την προμήθεια όπλων και παρά την χρηματοδότηση.
«Πάντα λένε ξεκάθαρα ότι η ίδια η Ουκρανία θα αποφασίσει με ποιον, πότε και με ποια μορφή θα διαπραγματευτεί» υπογράμμισε ο Kuleba.
Μάλιστα, επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς μετέφερε στον Κινέζο ομόλογό του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είπε στον Yi ότι «η Ουκρανία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεξαγωγής διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία» αλλά τόνισε ότι «ακόμα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης