Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nebenzya (Πρέσβης Ρωσίας, ΟΗΕ): Η Ρωσία ρώτησε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εάν η Ουκρανία όντως θέλει διάλογο

Nebenzya (Πρέσβης Ρωσίας, ΟΗΕ): Η Ρωσία ρώτησε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας εάν η Ουκρανία όντως θέλει διάλογο
O Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ, δήλωσε, ότι η εκφρασμένη ετοιμότητα της Ουκρανίας για διάλογο ταιριάζει στη θέση της Ρωσίας ότι η διπλωματική οδός για την επίλυση της σύγκρουσης παραμένει προτιμότερη
Η Ρωσία ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να μάθουν γιατί η Ουκρανία ήθελε να διαπραγματευτεί για την επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Nebenzya.
«Συνάδελφοι, προτού έρθουν διάφοροι μεσάζοντες σε εμάς για να αξιολογήσουμε μια πιθανή αλλαγή στη ρητορική του εκπρόθεσμου ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου, ο οποίος αποτυγχάνει στο μέτωπο, θα σας ζητούσαμε επειγόντως να μάθετε τις λεπτομέρειες των προθέσεων του.
Στην πραγματικότητα, δεν έχει αλλάξει τίποτα στις εκτιμήσεις του», είπε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Ταυτόχρονα, ο Nebenzya πρόσθεσε ότι η εκφρασμένη ετοιμότητα της Ουκρανίας για διάλογο ταιριάζει στη θέση της Ρωσίας ότι η διπλωματική οδός για την επίλυση της σύγκρουσης παραμένει προτιμότερη.
Σημείωσε ότι η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ τις διαπραγματεύσεις, αλλά «με την προτροπή των δυτικών χορηγών τους, απορρίφθηκαν από τον Zelensky και την κλίκα του».
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, εάν οι αρχές του Κιέβου είναι πραγματικά έτοιμες για ένα ειρηνευτικό σχέδιο, τότε πρέπει να μελετήσουν την πρωτοβουλία που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Putin.
Παράλληλα, κάλεσε την Ουκρανία να επισπεύσει, αφού τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα για την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης